Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Nalatenschap

16 december 2015

Vraag nummer: 44588

Hallo

Wij hebben iemand in de familie die alcoholist is en er is helaas niet een goed vooruitzicht voor haar. (tante van mij, mijn moeders zus)
Mocht zij overlijden dan heb ik vernomen dat als wij haar schuld niet willen overnemen (dat wij niet weten maar waarschijnlijk wel zo zal zijn) de erfrecht los moeten laten. Wat komt daar bij kijken en wat moeten we wel en niet doen. Kunnen wij ergens een gesprek aanvragen, wij wonen in alkmaar? 0610904851

Antwoord:

Beste vraagsteller,

Het is zekere belangrijk om een erfenis met schulden niet te aanvaarden. De officiële naam daarvoor is; beneficiair aanvaarden. Daaraan zijn wat zaken verbonden die u juist wel of beter niet kunt doen. Om daar meer over te weten is het handig om advies aan te vragen bij een notaris. De 'Notaristelefoon' ; 0900-3469393
Verder kunt u op de site uitvaart.nl via de zoekopdracht zelf ook informatie vinden.

met vriendelijk groet,
Anja Berghout
Nanazorg

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder