Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Erfenis en bijstandsuitkering

2 juli 2017

Vraag nummer: 51181

Goedenavond,

ik zou graag antwoord willen hebben op de volgende vraag:

ik heb een bijstandsuitkering.
Mijn vader is begin april overleden, mijn moeder leeft nog. Ze hebben een
testament op de langstlevende
Zij hebben aanzienlijk vermogen. Ik heb 1 zus.
Zou u mij kunnen vertellen hoe de werkwijze ten aanzien van de
Sociale Dienst dan is?
Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

A.J. SmidAntwoord:

Na het overlijden van uw vader zult u in principe een vordering hebben op uw moeder ter grootte van uw erfdeel. (uitgaande dat er in het testament van uw vader geen andere zaken zijn vastgelegd dan ik nu aanneem)
Indien uw moeder overlijdt komt oa deze vordering u toe, samen met hetgeen u van uw moeder zult erven.

De sociale dienst zal dan waarschijnlijk een deel van uw erfenis opeisen. U moet aan de sociale dienst opgave doen van een wijziging in uw vermogen. U kunt het beste uw vragen hieromtrent stellen aan uw contactpersoon aldaar, zij kennen uw persoonlijke situatie, de hoogte van uw uitkering en ook hoe lang u reeds een uitkering geniet.

Joke van Zoest
SCE Executeur. Estate- en Financieel Planner bij
Erfzaken
Platinaweg 25
2544 EZ Den Haag

Tel: 070 321 0015
Mail: post@erfzaken.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder