Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Beschrijving t.b.v. de verwachter in een tweetrapstestament

31 december 2016

Vraag nummer: 48797

In een tweetrapstestament is er naast een bezwaarde ook een verwachter. De bezwaarde is verplicht op verzoek van de verwachter zo spoedig mogelijk na het openvallen van de nalatenschap een beschrijving op te maken. Moet in deze beschrijving ook de goederen worden opgenomen die men wegdoet, zoals kleding, inboedel, kortom alles wat de erfgenaam niet wil hebben en naar de kringloop of Grof vuil gaat?,

Antwoord:

Beste Vraagsteller,

De beschrijving dient een boedelbeschrijving met een verdelingslijst te zijn, die omvat wat de bezwaarde heeft toegedeeld gekregen. In het geval van een tweetrapstestament en een bepaalde omvang van de nalatenschap zou ik aanraden de beschrijving notarieel vast te laten leggen in een zgn akte van verdeling. Het is niet de bedoeling ieder item te beschrijven, het gaat om de toebedeelde goederen van de bezwaarde aan de verwachter. Zaken die worden weggedaan i.v.m. geen waarde, (zoals oude kleding en kringloopgoederen) maken daar geen deel van uit.

Met vriendelijke groet,

Joke van Zoest
SCE Executeur, Estate Planner bij Erfzaken

www.erfzaken.nl
post@erfzaken.nl
T: 070-3210015

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder