Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Belasting

30 april 2020

Vraag nummer: 60637

Beste,

Na een overlijden komen er nog vele transacties. Is er ergens een lijst van welke transacties vóór erfbelasting gerekend moeten worden en welke ná erfbelasting.
Ik denk aan volgende kosten:
- Huur appartement tot oplevering ca 1,5 maand na overlijden
- Bankkosten
- Dankkaarten
- Huur / abonnement persoonlijk alarm systeem
- Wegenbelasting auto

En de volgende restituties:
- Verkering auto
- Andere verzekeringen
- Krant
- belasting afrekening

Alvast bedankt

Antwoord:

Beste vraagsteller,

Uw vraag is mij niet helemaal duidelijk. Ik ben ervan uit gegaan dat uw vraag is welke posten tot de nalatenschap behoren. De waarde van de nalatenschap is het verschil tussen de waarde van alle bezittingen min alle schulden op het moment van overlijden. Hieronder vallen ook de bedragen die na datum van overlijden betaald of ontvangen worden.

Meer informatie hierover kunt u vinden op de website Notaris.nl: https://www.notaris.nl/bij-overlijden/nalatenschap-afwikkelen.
De aangifte erfbelasting dient gedaan te worden bij de belastingdienst. Op hun website kunt u meer informatie hierover vinden: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/erfbelasting/ . U kunt contact opnemen met de belastingdienst via de belastingtelefoon: 0800 - 235 83 54. Het nummer is gratis. De medewerker kan u het beste helpen als u uw burgerservicenummer en dat van de overledene bij de hand hebt.

Ik hoop dat ik u met deze informatie verder heb geholpen


Met vriendelijke groet,
Wia Snijder
Nunazorg
www.nunazorg.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder