Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Anders mans spullen in ons huis

25 maart 2022

Vraag nummer: 64633

Goede avond
Mijn vrouw is overleden en nu blijkt dat je voor mijn tijd al een testament had wat ik dus niet wist.
Nu hebben haar kinderen beneficiant aanvaard
We hebben samen koop huis
Maar er staan spullen in van mijn kameraad
Moet ik voor tijdig weg halen. Voor dat ze alle inboedel gaan noteren

Antwoord:

Beste Vraagsteller,

U bedoelt waarschijnlijk met de boedel noteren het opstellen van een boedelbeschrijving. Echter, voor een dergelijke beschrijving wordt niet elk item opgeschreven. Bij een beschrijving van de boedel wordt een overzicht van bezittingen en schulden opgemaakt om te bepalen wat het saldo van de nalatenschap is. Niet ieder item wordt daarin meegewogen, zo wordt bv. de gehele inboedel doorgaans gewaardeerd op een schatting, waarin zeker niet ieder dingetje wordt meegenomen. U kunt gewoon de spullen van uw kameraad zelf apart houden in de woning.

Met vriendelijke groet,

Joke
Erfzaken en Levenszaken

Platinaweg 25
2544 EZ DEN HAAG
T 070 321 00 15
E post@levenszaken.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder