Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

afwikkeling nalatenschap met onbekende erfgenamen

16 augustus 2017

Vraag nummer: 51669

Door het Rijksvastgoedbedrijf ben ik aangemerkt als potiële erfgenaam van een ver familielid. Het merendeel van de erfgenamen zijn mij onbekend en ik bezit daarvan geen adresgegevens.
Ik heb geen hoge verwachtingen van de nalatenschap. Ik wil niet zuiver aanvaarden. Verwerpen vindt ik ongewenst omdat ik daar mijn kinderen mee belast. Dus benificiair aanvaarden lijkt me de beste optie.
Ik heb daarbij de volgende vragen:
1. welk risico loop ik als ik afwacht en geen actie onderneem.
2. Als ik enkele erfgenamen kan opsporen, kan ik dan met een deel van de erfgenamen overgaan tot afwikkeling van de nalatenschap.
3. Als ik benificiair aanvaar, welke kosten zijn dan alsnog voor mijn rekening.

Antwoord:

Beste Vraagsteller,

Het is lastig om antwoord te geven op al uw vragen, daar wij de specifieke situatie niet kennen. U kunt in ieder geval niet, zolang er meerdere erfgenamen zijn de nalatenschap alleen afwikkelen. Het beste wat u kunt doen is informatie vragen aan een notaris of zij de overige erfgenamen kunnen opsporen. Let op: dit kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen en u doet er goed aan het kostenaspect mee te wegen in uw besluit.

Met vriendelijke groet,
Joke van Zoest
sce executeur, estate- en financieel planner

erfzaken
platinaweg 25
2544 ez den haag
tel 070 321 00 15


www.erfzaken.nl
post@erfzaken.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder