Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

aanvaarding

23 december 2021

Vraag nummer: 64097

Wij dachten een erfenis zuiver te aanvaarden en af te wikkelen. We hebben we nog geen wijze van aanvaarding gemeld

Kunnen wij , ondanks de gedane boedelverkoop, om enkele kleine schulden af te wikkelen nu nog de nalatenschap beneficiar aanvaarden?

Antwoord:

Ja, dat kan zeker. Officieel hebben erfgenamen drie maanden tijd van beraad om de wijze van acceptatie kenbaar te maken. Zolang de opbrengst van de boedelverkoop op de ervenrekening is bijgeboekt is er geen enkel obstakel alsnog beneficiair te aanvaarden, zelfs na de termijn van drie maanden is dat nog mogelijk.

U kunt hierover advies inwinnen bij de Rechtbank.

Met vriendelijke groet,

Joke Mourits

(Levens)executeur en financieel planner.

post@levenszaken.nl
T: 070 321 0015

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder