Checklists: Directe hulp


14 oktober 2019

Vraag nummer: 58871

Geachte heer, mevrouw,
De wilsbeschikking bij overlijden van mijn zuster , opgesteld door X te Y (…), vermeldt o.a.:
1. de begrafenis zal plaatsvinden in een algemeen graf op de begraafplaats Z te A.
2. Er zal een uitvaartdienst worden gehouden door een dominee van de …kerk te Y.
3. Het deposito op naam van mijn zuster dat verbonden is aan deze Wilsbeschikking bevat een bedrag van ca. (xxx) euro (…) dat uitsluitend gebruikt kan worden voor de door Uitvaartcentrum X te verzorgen uitvaart.
Opmerkingen:
ad. 1 en 2: Mijn zuster woont sinds enkele jaren in Q. Het verzorgen van haar begrafenis door een onderneming uit Y ligt dan op z'n minst gezegd niet meer voor de hand. Van een begrafenis op Z kan daarom geen sprake meer zijn.
ad. 3: De eis dat het deposito uitsluitend kan worden aangewend voor een door Uitvaartcentrum X te verzorgen uitvaart kan m.i. door gewijzigde omstandigheden niet meer worden gesteld.
Vraag: Hoe kijkt u tegen mijn opmerkingen aan. Is het reëel dat ik deze opmerkingen bij (...) naar voren breng en hoe kan ik het Uitvaartcentrum die tot op heden niet tot medewerking bereid lijkt van mijn standpunten overtuigen?
Met vriendelijke groet,

Antwoord:

Beste Vraagsteller,

Vanwege privacy-redenen heb ik een aantal gegevens in uw vraag geanonimiseerd. Echter ik heb niet de juiste expertise om antwoord te geven. Uw vraag hoort feitelijk thuis in een andere rubriek van deze site. Ik raad u aan om uw vraag nogmaals te stellen maar dan aan onze expert, dhr Evert de Niet. Zie de bijgevoegde link; het beste kunt u de hele regel in uw browser kopiëren.
https://www.uitvaart.nl/vraag-een-expert/advies-over-verzekeringen

Ik hoop u hiermee naar tevredenheid te hebben geholpen.

Met vriendelijke groet,
Wia Snijder
Nunazorg
www.nunazorg.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >