verwerpen van erfenis


10 januari 2020

Vraag nummer: 59710

Als je op huwelijkse voorwaarden bent getrouwd,en hebt niet verrekend, dus er komt een finaal rekenbeding, al zou je in gemeenschap van goederen getrouwd zijn, en je partner overlijd met veel schulden, o.a. belastingschuld, kun je dan door het niet aanvaarden van de erfenis onder de schuldeisers(belastingdienst o.a.) uitkomen als partner en kinderen?
De overleden partner is hoofdelijk aansprakelijk voor deze schulden. De grootste schuld is belastingschuld. Er zijn geen minderjarige kinderen. De achtergebleven partner heeft niet getekend voor deze schulden. De schulden zijn hoger dan het prive-vermogen. Er is eigenlijk amper privevermogen.

Antwoord:

Beste Vraagsteller,

Beste Vraagsteller,

Op deze website kunt u in de infotheek algemene informatie vinden over overlijden en geldzaken, zie https://www.uitvaart.nl/infotheek/geldzaken-na-overlijden

Daarnaast raad ik u aan uw vraag aan uw of een notaris voor te leggen. U kunt ook gebruik maken van de Notaristelefoon: 0900 - 346 93 93 (EUR 0,80 per minuut). De deskundige medewerkers (notarissen, kandidaat-notarissen en oud-notarissen) zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 14:00 uur.

Ik wens u sterkte en hoop uw vraag hiermee voldoende te hebben beantwoord.

Met vriendelijke groet,
Wia Snijder
Nunazorg
www.nunazorg.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >