Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

verwerpen van erfenis

10 januari 2020

Vraag nummer: 59710

Als je op huwelijkse voorwaarden bent getrouwd,en hebt niet verrekend, dus er komt een finaal rekenbeding, al zou je in gemeenschap van goederen getrouwd zijn, en je partner overlijd met veel schulden, o.a. belastingschuld, kun je dan door het niet aanvaarden van de erfenis onder de schuldeisers(belastingdienst o.a.) uitkomen als partner en kinderen?
De overleden partner is hoofdelijk aansprakelijk voor deze schulden. De grootste schuld is belastingschuld. Er zijn geen minderjarige kinderen. De achtergebleven partner heeft niet getekend voor deze schulden. De schulden zijn hoger dan het prive-vermogen. Er is eigenlijk amper privevermogen.

Antwoord:

Beste Vraagsteller,

Beste Vraagsteller,

Op deze website kunt u in de infotheek algemene informatie vinden over overlijden en geldzaken, zie https://www.uitvaart.nl/infotheek/geldzaken-na-overlijden

Daarnaast raad ik u aan uw vraag aan uw of een notaris voor te leggen. U kunt ook gebruik maken van de Notaristelefoon: 0900 - 346 93 93 (EUR 0,80 per minuut). De deskundige medewerkers (notarissen, kandidaat-notarissen en oud-notarissen) zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 14:00 uur.

Ik wens u sterkte en hoop uw vraag hiermee voldoende te hebben beantwoord.

Met vriendelijke groet,
Wia Snijder
Nunazorg
www.nunazorg.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder