Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Schenkbelasting en erfbelasting

16 december 2015

Vraag nummer: 44591

Beste,

Mijn oma heeft haar 4 dochters een schenking gedaan + deel erfenis opa vrijgegeven, echter is 1 dochter (mijn moeder) overleden. De 3 dochters hebben dus een schenking + erfenis gekregen van mijn oma en het deel schenking van mijn moeder is naar mij en mijn broertje gegaan, het erfenis deel opa van mij moeder is naar mijn vader gegaan. Hoe zit het met de schenk en erfbelasting voor ons?

Antwoord:

Beste vraagsteller,

Waarschijnlijk is uw vraag te specifiek om in deze rubriek te benatwoorden. U geeft aan dat er een schenking is gedaan door uw oma aan haar kinderen, 1 van haar kinderen (uw moeder) is overleden. U geeft aan dat er tevens een erfenis van uw opa is uitgekeerd. Op de eerste plaats is het dan van belang wanneer uw opa is overleden en wat er destijds is aangegeven voor de erfbelasting. Om u echt van goed antwoord te dienen raad ik u aan contact op te nemen via mijn onderstaande email. Door de schenk- en erfbelasting nu juist uit te voeren kunnen er wellicht belastinguitgaven worden vermeden.

Met vriendelijke groet,

Joke van Zoest
sce executeur, estate- en financieel planner

erfzaken
platinaweg 25
2544 ez den haag
tel 070 321 00 15
www.erfzaken.nl
post@erfzaken.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder