Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

erfbelastingaangifte verplicht

19 maart 2012

Vraag nummer: 27863

Mijn vrouw is overleden in oktober 2011. Omdat we geen aangifte erfbelasting hebben ontvangen denk ik dat ik dat niet hoef te doen. ik heb wel eens gelezen dat je dan geen aangifte hoeft te doen.
Heb ik gelijk of ben ik mis, dat zou ik wel willen weten.

Dank u voor het beantwoorden,

B. van de Kleij

Antwoord:

Geachte heer van der Kleij,

Officieel moet de aangifte erfbelasting binnen acht maanden na overlijden binnen zijn bij de Belastingdienst.
De Belastingdienst maakt een inschatting of er erfbelasting verschuldigd zal zijn.
Het kan natuurlijk zijn dat de Belastingdienst een verkeerde inschatting maakt.
Bij twijfel kunt u beter wel de aangiftepapieren aanvragen bij de belastingtelefoon:
0800 - 0543

Ik vertrouw er op u hiermee van dienst te zijn geweest.

Met een vriendelijke groet,

Joke van Zoest
Nabestaandenplanner

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder