Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Aftrekken uitvaartkosten

19 maart 2012

Vraag nummer: 27861

Mijn moeder overleed in 1999 en we trokken de uitvaartkosten en zelfs kosten voor haar grafmonument af van de belastingen. We wilden dit ook doen voor mijn schoonmoeder, die overleed in 2011. Ik zie nergens waar ik dit mag invullen in de aangifte. Hoe doe ik dat?

Antwoord:

Geachte Marja,

Het klopt inderdaad dat voor 1-1-2008 de uitvaartkosten als aftrekpost (buitengewone lasten) diende in de Inkomstenbelastingaangifte van de overledene em/of diens partner.
Deze aftrekpost is inmiddels verdwenen. De wetgever gaat er blijkbaar vanuit dat iedereen gewoon zelf zijn uitvaart bekostigd, zonder belastingvoordeel.

Ik vertrouw er op u voldoende te hebben geinformeerd.

Met een vriendelijke groet,

Joke van Zoest
Nabestaandenplanner

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder