Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Aangifte inkomstebelasting f en p formulier of f en online

23 oktober 2021

Vraag nummer: 63780

Goedendag,
Mijn man is in juli 2021 overleden. ik heb nu het f formulier ontvangen, maar moet ik nu voor mijzelf een p formulier aanvragen als ik het gehele jaar fiscaal partner wil zijn of kan mijn aangifte ook online. En wat is het verschil tussen het gehele jaar fiscaal partner of maar tot overlijden.

Antwoord:

U kunt uw aangifte gewoon online aanvullen voor uzelf. Voor uw overleden echtgenoot vult u het F-aangifte formulier in. Op beide aangiften geeft u aan of u fiscaal partner bent of niet. Het verschil over de keuze voor het gehele jaar en tot de datum van overlijden kan een andere uitkomst geven op de uiteindelijke belastingaanslag. Ik kan u daar geen antwoord op geven welke keuze voor u het beste is, u kunt dit laten berekenen door een fiscalist indien u dit wenst.

Joke Mourits

EXECUTEUR
ESTATE EN FINANCIEEL PLANNER

POST@LEVENSZAKEN.NL

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder