Verklaring van Erfrecht en bankzaken


1 januari 2017

Vraag nummer: 48799

Dank voor uw antwoord..Er zijn geen facturen die op mijn naam stonden.
Ook niet die voor het ontruimen van het huis. Overigens heb ik inmiddels de notaris weer gesproken en die zei dat de verklaring nu wel binnen had moeten zijn.. Alleen die bewuste factuur voor de ontruiming wilde de bank niet betalen zonder dat bewuste document. Ik als gewone burger snap hier niets van..Al die zogenaamde onderzoeken zijn overbodig wat mij betreft want er is mijn 1 erfgenaam en dat ben ik..Een en ander frustreert mij enorm temeer dat de mensen aanmaningen gaan sturen die het huis van mijn moeder hebben ontruimd..Als nabestaande wil ik hier niet mee geconfronteerd worden, maar dat gebeurt dus wel..

Antwoord:

Beste Vraagsteller,

Het is lastig voor ons als u een vervolgvraag stelt, we kunnen niet zien aan welke vorige vraag uw vervolgvraag refereert. Echter weet ik me nog te herinneren waar dit over ging en zal ik, buiten het forum langs antwoorden.

Ik begrijp de bank wel, de bank wil aan de hand van de verklaring van erfrecht zien wie de erfgenamen zijn. feitelijk is dit ter bescherming van de erfgenamen. Het zou zomaar kunnen zijn dat een willekeurig persoon de woning heeft laten ontruimen, de bank kan dan de factuur niet zondermeer voldoen.

U zult dus nog even geduld moeten hebben tot de verklaring van erfrecht overlegd kan worden.

Met vriendelijke groet,
Joke van Zoest
SCE Executeur, Estate Planner bij Erfzaken

www.erfzaken.nl
post@erfzaken.nl
T: 070-3210015

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >