Deel 5: Asverstrooiing per boot of vliegtuig

Wie de crematie-as wil verstrooiingen, kan dat doen ter land, ter zee en in de lucht

http://www.youtube.com/watch?v=VQwcUdL6Xts&version=3&rel=0&showinfo=0&hd=1&autoplay=1&modestbranding=1|14696|VQwcUdL6Xts

Door: Uitvaart.tv
Gepubliceerd: 07 mei 2010
Duur: 10:0

Na een crematie kunnen nabestaanden kiezen uit verschillende mogelijkheden om as te bewaren of om de as uit te strooien. Aqua-Omega Asverstrooiing uit Oostvoorne biedt mensen de kans om as te verstrooien in zee vanuit een vliegtuig of vanaf een boot. In deze aflevering van Uitvaart.tv gaat presentatrice Femke Karel mee in het vliegtuig en is ze aanwezig op een boot om as uit te strooien.

Het is niet zo verwonderlijk dat mensen kiezen voor het verstrooien van de as. Meestal gebeurt dit gevoelsmatig maar vaak ook uit kosten- of milieuoverweging. Gevoelsmatig wordt gekozen voor vrijheid. Niet opgesloten in een urn, bijgezet in een genummerd vak of op de schoorsteenmantel. Liever los in vrijheid van glooiende landschappen, rustgevende bossen en meren, grootsheid van bergen, de oneindigheid van zee met wereldwijde oceanen.

In afwachting van een beslissing kan as worden bijgezet in de ‘algemene nis’ van het crematorium. Dit geeft nabestaanden rustig de gelegenheid te overwegen welke mogelijkheid naar gevoel de mooiste en meest passende bestemming is. Verstrooien op zee is zeer budgetvriendelijk en bovendien het minst milieubelastend.

Meer informatie over Aqua-Omega Asverstrooiing vindt u op www.asverstrooiing.nl

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE