Geblokkeerde iPhone van overledene zelf gebruiken


28 maart 2022

Vraag nummer: 64643

Ik wil de iPhone van mijn overleden moeder zelf gebruiken maar ik weet de code niet. Hij mag gewist worden maar ook dat lukt niet helemaal.

Groet,
Denzel

Antwoord:

Als je als nabestaande de beschikking hebt over een Apple iPhone van jouw dierbare, dan is het voor te stellen dat je die zelf zou willen gebruiken.
het is tenslotte ook vaak een kostbare telefoon.

Als voor jou de de inhoud van belang is, kijk dan bij de andere artikelen.
Maar als de telefoon gewist mag worden maar dat lukt niet vanwege de code of door een zogenaamd 'activeringslot' lees dan verder.

Het is bekend dat in een aantal zaken Apple je wel (kosteloos) wil helpen. Daarvoor moet je sowieso fysiek naar een Apple Store en heb je het volgende nodig:

* De Apple iPhone (of iPad)
* Een verklaring van erfrecht (met jouw naam daarin vermeld)
* Een (kopie) akte van overlijden
* Een bewijs dat de overledene de rechtmatige eigenaar was (bv. de originele verpakking, aankoopbewijs, PIN-transactie enz.)
* Een identiteitsbewijs van jou als rechthebbende nabestaanden

In de Apple Store kunnen ze dan de telefoon resetten naar de fabrieksinstellingen en de 'zoek mijn' functie uitschakelen.

Let op (1):
Je bent daarmee dus alle data op de telefoon kwijt en je krijgt ook geen toegang (meer) tot de gegevens van de overledene in iCloud.

Let op (2):
Er wordt geen garantie gegeven op de hulp van Apple. het is bekend dat de medewerkers bij Apple soms wel en soms niet mee willen helpen met steeds een verschillende uitleg over waarom ze het niet doen...

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >