Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Xiaomi telefoon openen

20 april 2024

Vraag nummer: 68189

Mijn vader is overleden (al een tijdje geleden) en we zouden graag de inhoud van zijn telefoon willen zien. Zeker de foto's van vorig jaar toen we met de hele familie nog op vakantie waren.

Het is een Xiaomi Remi. Kunnen jullie daar wat mee?

Antwoord:

Toegang tot de telefoon of tablet van een overleden persoon kan voor nabestaanden van onschatbare waarde zijn. Dierbare herinneringen als foto’s en video’s kunnen bijdragen aan de verwerking van het verlies. Ook voor praktische zaken rondom een overlijden is het nuttig om toegang te hebben tot bijvoorbeeld contactpersonen en e-mail.

Op de website van Digital Life Legacy staat onder 'Diensten' de mogelijkheid om telefoons en tablets toegankelijk te maken na overlijden.
Daar kan je zelf het merk, type en model selecteren om te kijken of je daarbij geholpen kan worden.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

 • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.
 • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Sander van der Meer en/of ZDG en haar werkmaatschappijen.
 • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Wat wordt er verstaan onder de digitale nalatenschap?", "Hebben nabestaanden recht op accounts van een overledene?", "Helpt de winkel bij een onbekende code van de telefoon na overlijden?” en "Hoe verwijder ik gegevens van een overledene van een computer?".
 • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
 • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
 • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl, Sander van der Meer en ZDG aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en/of gevolgen.

  De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

  

Digital Afterlife Expert Sander van der Meer, ZDG en daaraan verbonden werkmaatschappijen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

 • Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

  Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder