Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Aanpassen Spotify

27 februari 2023

Vraag nummer: 66206

Goedemiddag,
Op het gezamenlijk Spotify account van mijn overleden man en mij staat een podcast van Easytoys (erotiek).
Het lukt mij echter niet om dat van het startscherm te verwijderen. 'Vergeet Podcast' via de 3 stipjes werkt ook niet!
Het gaat om een Samsung-telefoon.

Bedankt,
M.F.

Antwoord:

Op de homepagina van Spotify zijn podcasts te zien waar ooit eens naar is geluisterd (al was het maar een paar seconden) maar ook zogenaamde aanbevolen podcasts.
Je kunt wel aangeven dat je niet meer geabonneerd wilt zijn op deze podcast die in het beginscherm staat, maar het is (nog) niet mogelijk om handmatig het beginscherm van Spotify te wijzigen.
Het gevolg is dus dat ongewenste, confronterende maar ook erotische podcasts heel lang op je beginscherm blijven staan waar je dus niets aan kunt doen.

We krijgen veel vragen van nabestaanden die eerder beluisterde podcasts niet meer willen zien staan op het beginscherm en op internet lopen er talloze discussies van mensen die tegen dit probleem aanlopen. Een oplossing vanuit Spotify is er vooralsnog niet.

Een radicale mogelijkheid zou zijn om een nieuw account aan te maken bij Spotify (met een ander e-mailadres). Daarmee is het beginscherm weer 'neutraal'.

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

 • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.
 • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Sander van der Meer en/of ZDG en haar werkmaatschappijen.
 • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Wat wordt er verstaan onder de digitale nalatenschap?", "Hebben nabestaanden recht op accounts van een overledene?", "Helpt de winkel bij een onbekende code van de telefoon na overlijden?” en "Hoe verwijder ik gegevens van een overledene van een computer?".
 • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
 • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
 • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl, Sander van der Meer en ZDG aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en/of gevolgen.

  De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

  

Digital Afterlife Expert Sander van der Meer, ZDG en daaraan verbonden werkmaatschappijen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

 • Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

  Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder