Waarom toegang tot telefoon? Ik kan zelf ook zien wat wordt afgeschreven.


18 oktober 2021

Vraag nummer: 63742

Waarom zou ik toegang willen tot een telefoon of laptop?
Als de post wordt doorgestuurd en ik zelf kkan zien wat er wordt afgeschreven, kan ik dat toch allemaal zelf stoppen?

Antwoord:

Hoewel toegang tot een telefoon, tablet of computer een kostbare zaak kan zijn, gaat dit wel heel veel verder dan het als nabestaande bekijken van doorgestuurde post en het controleren van afschrijvingen van de rekening van een overleden.

De inhoud van een telefoon of computer geeft juist inzage in alles waarvan je GEEN post meer ontvangt. Niet alleen contactgegevens van personen maar ook alle digitale diensten, accounts en abonnementen waar de overledene lid van kan zijn. Deze worden immers niet door iets of iemand op de hoogte gesteld van het overlijden.
En als dat betaalde diensten zijn worden die gewoon nog steeds afgeschreven zonder dat je op de rekeningafschriften altijd precies kan zien waarvoor. En wanneer de afschrijvingen wel worden geblokkeerd kan het inderdaad zo zijn dat die diensten worden beëindigd maar…

Zou je niet vooraf willen weten wat voor diensten dat waren en misschien wil je de inhoud daarvan wel bewaren? Denk aan online opslagdiensten, sociale media, evt. tegoeden, gespaarde punten van winkels, cryptovaluta maar ook e-mail.
Daarnaast staan op de telefoon of laptop naast persoonlijke foto’s en films, ook documenten, zakelijke correspondentie, werkstukken, presentaties enz. waar je anders nooit meer bij komt.

Tot slot kan je de telefoon, tablet of computer daarna zelf weer gebruiken of (nadat je alles goed gewist hebt) eventueel weer verkopen.



Sander van der Meer - www.digitallifelegacy.nl

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >