Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

WhatsApp na overlijden

23 juli 2021

Vraag nummer: 63386

Hoe kan het WhatsApp profiel van mijn overleden vriend nog steeds in gebruik zijn?

Antwoord:

Op dit moment is WhatsApp nog gekoppeld aan 1 telefoonnummer. Maar als de eigenaar van dat nummer komt te overlijden is WhatsApp nog actief en zien nabestaanden nog steeds de bijbehorende info en profielfoto.

Niet meteen (laten) opzeggen!
Vaak worden telefoonabonnementen na een overlijden meteen opgezegd maar dat is, zoals bij veel diensten tegenwoordig, niet altijd de beste oplossing: zorg dat je eerst alle WhatsApp-gesprekken hebt bewaard, incl. foto's en filmpjes. Als het abonnement wordt opgezegd, zal het bijbehorende nummer door de telecomprovider uiteindelijk aan iemand anders worden toebedeeld.
Omdat de overledene zijn/haar WhatsApp account niet heeft gewist, kán het vervolgens zijn dat je als nabestaanden 'opeens' ziet dat het account weer actief is, incl. profielfoto en info van de overledene.

Inactief
WhatsApp probeert dit zelf ook in de gaten te houden: als een account langer dan 45 dagen niet wordt gebruikt zoals na overlijden, wordt dit op 'inactief gezet'. Hierdoor kan het zijn dat bv. de profielfoto van de overledene niet meer zichtbaar is op jouw telefoon

Jouw chats met de overledene
Wordt WhatsApp na deze inactiviteit weer gebruikt, bv. door een nieuwe gebruiker, dan zullen de oude gegevens uit privacy-overwegingen worden gewist door WhatsApp en zal de oorspronkelijke info ook van jouw telefoon verdwijnen!
Zorg dus dat je alles hebt bewaard.Sander van der Meer - www.digitallifelegacy.nl

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

 • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.
 • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Sander van der Meer en/of ZDG en haar werkmaatschappijen.
 • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Wat wordt er verstaan onder de digitale nalatenschap?", "Hebben nabestaanden recht op accounts van een overledene?", "Helpt de winkel bij een onbekende code van de telefoon na overlijden?” en "Hoe verwijder ik gegevens van een overledene van een computer?".
 • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
 • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
 • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl, Sander van der Meer en ZDG aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en/of gevolgen.

  De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

  

Digital Afterlife Expert Sander van der Meer, ZDG en daaraan verbonden werkmaatschappijen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

 • Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

  Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder