WhatsApp na overlijden


23 juli 2021

Vraag nummer: 63386

Hoe kan het WhatsApp profiel van mijn overleden vriend nog steeds in gebruik zijn?

Antwoord:

Op dit moment is WhatsApp nog gekoppeld aan 1 telefoonnummer. Maar als de eigenaar van dat nummer komt te overlijden is WhatsApp nog actief en zien nabestaanden nog steeds de bijbehorende info en profielfoto.

Niet meteen (laten) opzeggen!
Vaak worden telefoonabonnementen na een overlijden meteen opgezegd maar dat is, zoals bij veel diensten tegenwoordig, niet altijd de beste oplossing: zorg dat je eerst alle WhatsApp-gesprekken hebt bewaard, incl. foto's en filmpjes. Als het abonnement wordt opgezegd, zal het bijbehorende nummer door de telecomprovider uiteindelijk aan iemand anders worden toebedeeld.
Omdat de overledene zijn/haar WhatsApp account niet heeft gewist, kán het vervolgens zijn dat je als nabestaanden 'opeens' ziet dat het account weer actief is, incl. profielfoto en info van de overledene.

Inactief
WhatsApp probeert dit zelf ook in de gaten te houden: als een account langer dan 45 dagen niet wordt gebruikt zoals na overlijden, wordt dit op 'inactief gezet'. Hierdoor kan het zijn dat bv. de profielfoto van de overledene niet meer zichtbaar is op jouw telefoon

Jouw chats met de overledene
Wordt WhatsApp na deze inactiviteit weer gebruikt, bv. door een nieuwe gebruiker, dan zullen de oude gegevens uit privacy-overwegingen worden gewist door WhatsApp en zal de oorspronkelijke info ook van jouw telefoon verdwijnen!
Zorg dus dat je alles hebt bewaard.Sander van der Meer - www.digitallifelegacy.nl

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >