Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Profielfoto van WhatsApp plotseling verdwenen

10 juni 2022

Vraag nummer: 65042

Mama's profielfoto is sinds gisteren opeens weg! Wat kan ik doen?

Antwoord:

Profielfoto's die gebruikt worden in WhatsApp kunnen verdwijnen wanneer een account langer dan 45 dagen niet wordt gebruikt, zoals bijvoorbeeld na een overlijden.
Dit wordt gedaan door WhatsApp zelf en in plaats van een foto of afbeelding krijg je dan een standaard grijs/wit silhouet te zien.

Je kunt dit enkel ongedaan maken door het het betreffende WhatsApp-account weer te gaan gebruiken maar dan moet je natuurlijk wel over bv. de apparatuur (telefoon) kunnen beschikken waar dat account op actief was.

Daarnaast is het ook van belang dat het gekoppelde telefoonnummer nog actief is. In het geval van een overlijden worden vaak telefoonabonnementen (te) snel beëindigd waardoor gekoppelde accounts niet meer werken.

Is het originele telefoonnummer nog actief maar heb je geen toegang (meer) tot de oorspronkelijke telefoon, dan zou je de SIM-kaart in een andere telefoon kunnen plaatsen waar je WhatsApp op installeert en op die manier alles 'in leven houdt'.Sander van der Meer - www.digitallifelegacy.nl

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

 • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.
 • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Sander van der Meer en/of ZDG en haar werkmaatschappijen.
 • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Wat wordt er verstaan onder de digitale nalatenschap?", "Hebben nabestaanden recht op accounts van een overledene?", "Helpt de winkel bij een onbekende code van de telefoon na overlijden?” en "Hoe verwijder ik gegevens van een overledene van een computer?".
 • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
 • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
 • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl, Sander van der Meer en ZDG aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en/of gevolgen.

  De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

  

Digital Afterlife Expert Sander van der Meer, ZDG en daaraan verbonden werkmaatschappijen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

 • Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

  Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder