Profielfoto van WhatsApp plotseling verdwenen


10 juni 2022

Vraag nummer: 65042

Mama's profielfoto is sinds gisteren opeens weg! Wat kan ik doen?

Antwoord:

Profielfoto's die gebruikt worden in WhatsApp kunnen verdwijnen wanneer een account langer dan 45 dagen niet wordt gebruikt, zoals bijvoorbeeld na een overlijden.
Dit wordt gedaan door WhatsApp zelf en in plaats van een foto of afbeelding krijg je dan een standaard grijs/wit silhouet te zien.

Je kunt dit enkel ongedaan maken door het het betreffende WhatsApp-account weer te gaan gebruiken maar dan moet je natuurlijk wel over bv. de apparatuur (telefoon) kunnen beschikken waar dat account op actief was.

Daarnaast is het ook van belang dat het gekoppelde telefoonnummer nog actief is. In het geval van een overlijden worden vaak telefoonabonnementen (te) snel beëindigd waardoor gekoppelde accounts niet meer werken.

Is het originele telefoonnummer nog actief maar heb je geen toegang (meer) tot de oorspronkelijke telefoon, dan zou je de SIM-kaart in een andere telefoon kunnen plaatsen waar je WhatsApp op installeert en op die manier alles 'in leven houdt'.Sander van der Meer - www.digitallifelegacy.nl

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >