groepslid overleden


12 juli 2023

Vraag nummer: 66965

Een lid van onze Whatsapp-groep is overleden. Wij willen deze groep natuurlijk in stand houden. met de bijdragen die het overleden lid in het verleden heeft ingebracht. Blijven zijn bijdragen aanwezig in de groepsapp, ook als zijn nummer opgeheven wordt ?

Antwoord:

Op dit moment is WhatsApp nog gekoppeld aan een telefoonnummer. Maar als de eigenaar van dat nummer komt te overlijden, blijft WhatsApp nog even actief en zien nabestaanden nog steeds de bijbehorende info en profielfoto. Maar omdat WhatsApp door de originele gebruiker niet meer gebruikt wordt, volgt er na een bepaalde periode een zogenaamde ‘inactiviteits-status’ waardoor niet alle functionaliteiten van WhatsApp meer werken.

Zo krijgen contactpersonen na verloop van tijd in groep-apps automatisch berichten zoals ‘…xxxxx heeft de groep verlaten’ en zal de originele profielfoto ook niet meer te zien zijn maar veranderen in een grijs silhouet.

Als het telefoonabonnement van de overledene wordt beëindigd, zullen jouw dierbare chats op je eigen telefoon automatisch worden gewijzigd en soms zelfs helemaal worden gewist! Dat werkt als volgt: na een opzegging gaat het oorspronkelijke telefoonnummer eerst enkele maanden in quarantaine bij de providers. Daarna wordt het telefoonnummer aan een nieuwe klant toegewezen. Als die persoon ook WhatsApp gebruikt, krijg je zijn/haar profielfoto te zien in plaats van de profielfoto van jouw dierbare. Het is ook al voorgekomen dat eerdere chats ‘spontaan’ verdwenen op de telefoon van nabestaanden.

Om dat te voorkomen raden wij aan om belangrijke en dierbare WhatsApp-chats te bewaren. Je kunt dat vrij eenvoudig zelf doen door de chat te bewaren via een dienst waarmee je vanaf je eigen telefoon een chatgeschiedenis kunt uploaden en er een mooi boekwerk van wordt gemaakt, inclusief originele opmaak van de berichten, datum & tijd, emoticons en zelfs de foto’s.

Neem voor de mogelijkheden hierover even afzonderlijk contact met ons op.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >