Facebook verwijderen


15 juli 2021

Vraag nummer: 63370

Mijn broer is ruim een jaar geleden onverwachts overleden. Nu zit ik sinds kort op Facebook en zag dat mijn broer er ook nog in staat. Hoe moet dat verwijderd worden? Ik heb het zijn kinderen gevraagd die weten niet hoe ze hem er uit moeten halen.

Antwoord:

Een Facebookprofiel 'even' verwijderen is nog best een uitdaging omdat Facebook behalve berichten en foto's, ook heeft bijgehouden wanneer het account actief was, welke dingen er werden geliked, welke advertenties zijn aangeklikt en welke IP-adressen zijn gebruikt. Het advies is om social media niet zomaar te (laten) beëindigen maar eerst alles veilig te stellen. Daarover in een ander artikel meer.

Hoewel het in deze vraag gaat om een overlijden, is het goed om te beseffen dat het wissen van een Facebook-account niet meer ongedaan te maken is en ook Facebook Messenger dan niet meer kan worden gebruikt. Ook sites waar voorheen Facebook voor werd gebruikt om in te kunnen loggen zijn dan dus niet meer bereikbaar.

Wil je het Facebook-account wel instandhouden maar er voor zorgen dat er geen mogelijke pijnlijke meldingen volgen over verjaardagen e.d. van de overledene of dat er nog steeds op gereageerd kan worden, dan is het mogelijk een zogenaamde 'Herdenkingsstatus" aan te vragen via: www.facebook.com/help/contact/651319028315841

Een verzoek tot het definitief beëindigen van een Facebookaccount na overlijden kan je hier indienen:
www.facebook.com/help/contact/228813257197480Sander van der Meer - www.digitallifelegacy.nl

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >