Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Facebook verwijderen

15 juli 2021

Vraag nummer: 63370

Mijn broer is ruim een jaar geleden onverwachts overleden. Nu zit ik sinds kort op Facebook en zag dat mijn broer er ook nog in staat. Hoe moet dat verwijderd worden? Ik heb het zijn kinderen gevraagd die weten niet hoe ze hem er uit moeten halen.

Antwoord:

Een Facebookprofiel 'even' verwijderen is nog best een uitdaging omdat Facebook behalve berichten en foto's, ook heeft bijgehouden wanneer het account actief was, welke dingen er werden geliked, welke advertenties zijn aangeklikt en welke IP-adressen zijn gebruikt. Het advies is om social media niet zomaar te (laten) beëindigen maar eerst alles veilig te stellen. Daarover in een ander artikel meer.

Hoewel het in deze vraag gaat om een overlijden, is het goed om te beseffen dat het wissen van een Facebook-account niet meer ongedaan te maken is en ook Facebook Messenger dan niet meer kan worden gebruikt. Ook sites waar voorheen Facebook voor werd gebruikt om in te kunnen loggen zijn dan dus niet meer bereikbaar.

Wil je het Facebook-account wel instandhouden maar er voor zorgen dat er geen mogelijke pijnlijke meldingen volgen over verjaardagen e.d. van de overledene of dat er nog steeds op gereageerd kan worden, dan is het mogelijk een zogenaamde 'Herdenkingsstatus" aan te vragen via: www.facebook.com/help/contact/651319028315841

Een verzoek tot het definitief beëindigen van een Facebookaccount na overlijden kan je hier indienen:
www.facebook.com/help/contact/228813257197480Sander van der Meer - www.digitallifelegacy.nl

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

 • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.
 • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Sander van der Meer en/of ZDG en haar werkmaatschappijen.
 • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Wat wordt er verstaan onder de digitale nalatenschap?", "Hebben nabestaanden recht op accounts van een overledene?", "Helpt de winkel bij een onbekende code van de telefoon na overlijden?” en "Hoe verwijder ik gegevens van een overledene van een computer?".
 • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
 • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
 • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl, Sander van der Meer en ZDG aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en/of gevolgen.

  De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

  

Digital Afterlife Expert Sander van der Meer, ZDG en daaraan verbonden werkmaatschappijen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

 • Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

  Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder