Waar staat een overledene allemaal op internet?


23 juni 2022

Vraag nummer: 65092

Is er een manier om uit te zoeken waar de overledene allemaal voorkomt op internet?
Als ik via Google ga zoeken krijg ik namelijk heel veel resultaten (ook omdat het een vrij algemene naam betreft).
Hebben jullie een idee?

Antwoord:

Er wordt heel veel gezocht op internet naar overleden dierbare.
Nabestaanden willen weten of en waar de naam allemaal voorkomt, of er nog wat over deze persoon te vinden is (zowel positief als negatief) maar zeker ook of er nog foto's te vinden zijn met de afbeelding van de dierbare.

Dat kan je bv. doen door te zoeken op de naam en/of profielafbeelding van een overledene via Google maar de resultaten zijn niet altijd even best.

Misschien zelfs een beetje griezelig (ook vanuit privacyoverwegingen) maar via de website pimeyes.com/en is het mogelijk om een foto te uploaden van een dierbare en binnen enkele seconden krijg je vaak veel foto’s te zien van de betreffende persoon, inclusief waar op het internet deze afbeeldingen zich bevinden.

Bedenk wel goed dat iedere zoekopdracht, ook die naar jezelf, er voor zorgt dat de techniek en database van deze dienstverlening ook navenant meer (privacy)gegevens van jouw/jouw dierbare ontvangt.

Een uitgebreid artikel over dit onderwerp is te vinden op onze kennisbank: www.digitallifelegacy.nl/waar-staat-overledene-op-internet/Sander van der Meer - www.digitallifelegacy.nl

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >