Inloggen e-mail Ziggo


15 juli 2021

Vraag nummer: 63365

Voor de afwikkeling van zaken wil ik het e-mailaccount bij Ziggo bekijken maar ik heb de apparatuur niet.

Antwoord:

Het is begrijpelijk dat je de inhoud van een mailbox van een overledene goed kan gebruiken om zaken af te wikkelen. Daarom is het belangrijk om na een overlijden niet meteen alle accounts op te (laten) zeggen. Daardoor is er zeker geen toegang meer tot bv. e-mail bij aanbieders als Ziggo, T-Mobile en KPN.

Een mailaccount kan je niet erven, maar als je rechtmatig de computer of telefoon hebt waarmee je het mailaccount kan benaderen, is er niet zo veel aan de hand. Waarbij we ervan uitgaan dat het jouw intentie is om zaken op een juiste manier af te wikkelen.

Ook als je niet (meer) volledig kan beschikken over de apparatuur van de overledene, dan kan je voor vrijwel ieder mailaccount nog gebruik maken van webmail. Dat is een website van de e-mailprovider en ziet er bv. zo uit: https://www.ziggo.nl/mail

Door het invullen van het mailadres en wachtwoord kan je vanaf je eigen telefoon de mailbox bereiken. Is het wachtwoord niet bekend, dan zou je de provider nog kunnen verzoeken om een kopie van de inhoud van de mailbox. Zij zijn echter niet verplicht hieraan mee te werken en gebruikersnamen en wachtwoorden zullen nooit worden verstrekt.

Kom je nog steeds niet bij (de inhoud van) de mailbox, neem dan contact met ons en onderzoeken wij andere mogelijkheden.Sander van der Meer - www.digitallifelegacy.nl

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >