Computer naar kringloop?


15 juli 2023

Vraag nummer: 67017

De computer van mijn overleden vrouw is naar de kringloop gegaan maar nu weet ik niet zeker of er geen persoonlijke gegevens van haar meer op staan. Kan ik er vanuit gaan dat het in goede handen is?

Antwoord:

Het is altijd een risico om apparatuur met persoonlijke gegevens te verkopen, weg te geven of te schenken aan een kringloop of goed doel.

Of de betreffende gegevens door deze instanties goed worden gewist, hangt namelijk helemaal af van de kennis van het personeel en de te gebruiken technieken om persoonlijke gegevens te vernietigen.

Het is wel zo dat, indien ze dit niet (goed) uitvoeren, ze de Algemene Verordening Gegevensbescherming overtreden.
Want hoewel deze bedrijven de apparatuur hebben gekregen, zijn zij op dat moment wel verantwoordelijk voor de gegevens. Maar ja, dan kan het kwaad al geschied zijn.

Er zijn diverse bedrijven die apparatuur én de data daarop vernietigen. Van gratis tot een kleine vergoeding en indien gewenst zelfs voorzien van een certificaat.
Gespecialiseerde bedrijven kunnen ook de persoonlijke gegevens verwijderen en de apparatuur (of onderdelen daarvan) weer hergebruiken zoals bv. Digital Life Legacy.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >