Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Wachtwoord laptop onbekend

20 juli 2021

Vraag nummer: 63377

Onze dochter is vorig jaar overleden en mijn man en ik zouden graag in haar laptop willen om wat gedichtjes te bewaren die ze altijd zelf schreef. Kunnen jullie aangeven waar ik dat vertrouwd kan laten doen?

Antwoord:

Iedere computer is tegenwoordig wel uitgerust met een wachtwoord en als je die niet weet, kom je niet veel verder.
Afhankelijk van het besturingssysteem (Microsoft Windows of Apple OSX), kan je zelf proberen om het wachtwoord te raden en dit (soms) meerdere keren proberen.

Voorzichtig
Er zijn online diverse bedrijfjes te vinden die je hiermee kunnen helpen maar waarbij het risico van identiteitsfraude niet kan worden uitgesloten.

Gratis?
Vanaf het internet zijn er veel gratis en betaalde programma’s die beloven het wachtwoord te ‘kraken’ of te verwijderen. Daar moet je goed over nadenken want garantie krijg je vaak niet en het kan er voor zorgen dat je helemaal nergens meer bij komt als de laptop standaard is versleuteld door programma’s als Microsoft Bitlockerof Apple's FileVault.

Resetten
Daarnaast zorgt het resetten/verwijderen van het wachtwoord er vaak voor dat je misschien wel toegang hebt tot de computer, maar daardoor niet meer bij andere accounts kunt komen zoals e-mail, office365, Onedrive, iCloud, Dropbox enz.

Geen risico
Voor betrouwbare toegang tot fysieke apparatuur en alle mogelijkheden voor nabestaanden, neem gerust contact op. Hierbij kan gevraagd worden om een akte van overlijden en/of verklaring van erfrecht.Sander van der Meer - www.digitallifelegacy.nl

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

 • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.
 • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Sander van der Meer en/of ZDG en haar werkmaatschappijen.
 • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Wat wordt er verstaan onder de digitale nalatenschap?", "Hebben nabestaanden recht op accounts van een overledene?", "Helpt de winkel bij een onbekende code van de telefoon na overlijden?” en "Hoe verwijder ik gegevens van een overledene van een computer?".
 • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
 • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
 • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl, Sander van der Meer en ZDG aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en/of gevolgen.

  De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

  

Digital Afterlife Expert Sander van der Meer, ZDG en daaraan verbonden werkmaatschappijen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.

 • Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

  Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder