Wachtwoord laptop onbekend


20 juli 2021

Vraag nummer: 63377

Onze dochter is vorig jaar overleden en mijn man en ik zouden graag in haar laptop willen om wat gedichtjes te bewaren die ze altijd zelf schreef. Kunnen jullie aangeven waar ik dat vertrouwd kan laten doen?

Antwoord:

Iedere computer is tegenwoordig wel uitgerust met een wachtwoord en als je die niet weet, kom je niet veel verder.
Afhankelijk van het besturingssysteem (Microsoft Windows of Apple OSX), kan je zelf proberen om het wachtwoord te raden en dit (soms) meerdere keren proberen.

Voorzichtig
Er zijn online diverse bedrijfjes te vinden die je hiermee kunnen helpen maar waarbij het risico van identiteitsfraude niet kan worden uitgesloten.

Gratis?
Vanaf het internet zijn er veel gratis en betaalde programma’s die beloven het wachtwoord te ‘kraken’ of te verwijderen. Daar moet je goed over nadenken want garantie krijg je vaak niet en het kan er voor zorgen dat je helemaal nergens meer bij komt als de laptop standaard is versleuteld door programma’s als Microsoft Bitlockerof Apple's FileVault.

Resetten
Daarnaast zorgt het resetten/verwijderen van het wachtwoord er vaak voor dat je misschien wel toegang hebt tot de computer, maar daardoor niet meer bij andere accounts kunt komen zoals e-mail, office365, Onedrive, iCloud, Dropbox enz.

Geen risico
Voor betrouwbare toegang tot fysieke apparatuur en alle mogelijkheden voor nabestaanden, neem gerust contact op. Hierbij kan gevraagd worden om een akte van overlijden en/of verklaring van erfrecht.Sander van der Meer - www.digitallifelegacy.nl

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >