Een rouwbegeleider vertelt...

Het was ook een reis door mijn eigen rouwlandschap

Monique van ’t Erve volgde de opleiding Omgaan met verlies, kinderen en jongeren:
“Uit eigen ervaring weet ik dat zelfdoding lastig bespreekbaar is voor veel nabestaanden en hun omgeving. De opleiding Land van Rouw/ Omgaan met Verlies Kinderen & Jongeren was voor mij een logische stap om daar wat aan te kunnen veranderen. Ik heb er veel geleerd over de invloed van gedachten op je gevoel en hoe je daar beweging in kunt krijgen. Het was ook een reis door mijn eigen rouwlandschap. Dit proces heeft me milder gemaakt, waardoor ik nu meer contact kan maken van binnenuit.

Heel leerzaam vond ik de rollenspelen waarbij je leert je aandacht te vestigen op de kern. Ervaren dat degene die je begeleidt zelf zijn pad kan vinden. Dat je niet alle stenen van het pad kunt afrollen, maar wel een handje kunt helpen om er overheen te klimmen.

Ik geniet ervan wanneer ik aan jongeren merk dat ze steeds meer van zichzelf en hun verdriet laten zien en als ook de fijne herinneringen er weer kunnen zijn. De tocht is soms zwaar, maar samen kijken naar het uitzicht vind ik prachtig.” (bron: Landvanrouw.nl)

Vind een onderneming:

Uitvaartvacatures.nl

Uitvaartvacatures.nl

De verzamelplaats voor vacatures in de uitvaart!

Lees verder

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >