Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Zijn kinderen verplicht om uitvaart ouders te betalen?

Door: Uitvaart.tv
Gepubliceerd: 26 oktober 2011
Duur: 2:12

Zijn kinderen verplicht op de uitvaart van hun ouders te betalen? In deze film geeft mr. W.G.H.M. van der Putten een antwoord op deze vraag.

Vraag: Moet ik de uitvaart van vader toch betalen, ook als de gemeente de uitvaart heeft geregeld?

Antwoord: Ja, de gemeente regelt de uitvaart als niemand de uitvaart kan/wil regelen en/of betalen. Echter, directe nabestaanden (partner, kinderen) krijgen de rekening na de uitvaart gepresenteerd door de gemeente. Het maakt daarbij niet uit of de directe nabestaanden wel of geen goede relatie hadden met het overleden familielid.

Advies Mr. W.G.H.M. Van der Putten: Directe nabestaanden die de uitvaart van hun familielid eigenlijk niet willen regelen doen er toch verstandig aan de uitvaart zelf te regelen. Als de familie zelf zorgt voor een hele sobere uitvaart dan is dat kans groot dat men een stuk goedkoper uit is dan wanneer de gemeente de uitvaart regelt.

Wilt u niet te veel betalen? Vergelijk dan op Uitvaartmarkt.nl offertes van uitvaartondernemers in uw omgeving. Zo kunt u veel geld besparen.

Mr. W.G.H.M. van der Putten schrijft boeken, artikelen en commentaren bij rechterlijke uitspraken, geeft lezingen en heeft functies bij diverse bedrijven en organisaties. Hij is de expert op het gebied van de rechtsregels rondom overlijden en de uitvaart. Mr. W.G.H.M. van der Putten is ook de juridisch adviseur op Uitvaart.nl. Klik hier voor zijn adviesrubriek. Een overzicht van eerdere films met Mr. Van der Putten vindt u bij de reportages op Uitvaart.nl .

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder
*/