Deel 4: Tijdelijke grafmonumenten en grafonderhoud

Een tijdelijk grafmonumenten en vereniging voor behoud van funerair erfgoed, de Terebinth

http://www.youtube.com/watch?v=-5jaSkSDSMc&version=3&rel=0&showinfo=0&hd=1&autoplay=1&modestbranding=1|14798|-5jaSkSDSMc

Door: Uitvaart.tv
Gepubliceerd: 03 augustus 2010
Duur: 10:0

In de 4e aflevering van Uitvaart.tv over de serie begraven en begraafplaatsen bekijkt Femke de tijdelijke grafmonumenten van Va~De.

Na een begrafenis is het grafmonument meestal niet direct leverbaar. Deze moet eerst gemaakt worden. En soms duurt het weken of zelfs maanden voordat de grafsteen definitief geplaatst kan worden. Wil je als nabestaanden in de periode vanaf de begrafenis tot de plaatsing van het grafmonument niet elke keer aankijken tegen een anonieme bergzand wanneer je het graf van je dierbare zoekt, dan bieden de tijdelijke grafmonumenten van Va~De uitkomst.

Verder neemt Femke een kijkje bij een restauratiedag op een begraafplaats, georganiseerd door de vrijwilligers van De Terebinth, vereniging voor funeraire cultuur. De vereniging zet zich in voor de funeraire cultuur in Nederland. Behoud van en aandacht voor waardevolle begraafplaatsen en grafmonumenten staat daarbij voorop. Mede door de restauratiewerkzaamheden van De Terebinth blijven vele begraafplaatsen en waardevolle grafmonumenten (ook wel 'het stenen archief' van een stad genoemd), behouden.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE