Uitvaart Fabiola, het levende kunstwerk

http://www.youtube.com/watch?v=BysCnv5tEuY&version=3&rel=0&showinfo=0&hd=1&autoplay=1&modestbranding=1|33582|BysCnv5tEuY

Door: Uitvaart
Gepubliceerd: 07 februari 2013
Duur: 3:20

Op 1 februari 2013 werd Fabiola, het 'levende kunstwerk', begraven op begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam. Het was een bijzondere publieke, maar toch vooral intieme en persoonlijke uitvaart van een man die zich inzette voor de zwakkeren. Fabiola, die werd geboren als Peter Alexander van Linden, was een bekende verschijning in Amsterdam die pal stond voor onze vrijheid.

De uitvaartplechtigheid, die werd verzorgd door David Elders, werd gehouden in de Dokzaal. Hier spraken vrienden en bekenden van Fabiola. In de drukbezochte Dokzaal werd ook veel muziek gemaakt rond de kist van Fabiola. Na de plechtigheid werd Fabiola door zijn dierbare vrienden gedragen over het Waterlooplein waarna hij per boot werd overgebracht naar begraafplaats Zorgvlied. Daar werd hij onder grote belangstelling begraven.

Fabiola was bekend om zijn extravagant uitgedoste kleding, hij was veel te vinden in het Amsterdamse stadsleven en de homoscene van de hoofdstad. Voor veel mensen stond Fabiola symbool dat je anders mag zijn dan anderen. Fabiola overleed op 66-jarige leeftijd.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE