Promessa

Promessa heeft een alternatief bedacht voor begraven en cremeren namelijk vriesdrogen.

http://www.youtube.com/watch?v=2Ic8ruziJ48&version=3&rel=0&showinfo=0&hd=1&autoplay=1&modestbranding=1|14838|2Ic8ruziJ48

Door: vegan4u
Gepubliceerd: 16 maart 2010
Duur: 2:10

Het Zweedse bedrijf Promessa zet zit al jaren in voor een milieuvriendelijk alternatief voor begraven en cremeren. Hiervoor ontwikkelde ze een methode die lyofiliseren wordt genoemd. De overledene wordt gekoeld tot -18 graden en vervolgens in een bad van vloeibare stikstof gelegd.

Het lichaam wordt hierdoor broos en kan vervolgens uit elkaar worden getrild. De chirurgische metalen worden vervolgens uit de restanten gefilterd. Deze restanten worden begraven in een afbreekbare doos.

Het klinkt allemaal heel mooi. De TU Delft heeft onderzoek gedaan naar deze nieuwe vorm van lijkbezorging en deze vergeleken met het 'normale' begraven en cremeren. En dan blijkt dat lyofiliseren twee keer zo belastend is voor het milieu als begraven en cremeren. Overigens is de vorm van lijkbezorging nog relatief de minste zorg. Vooral de rouwstoet zorgt voor een aanzienlijke milieubelasting. Voor meer informatie, zie www.groeneuitvaart.nl.

Groene Uitvaart:

< Vorige Volgende >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >