Opgraving overledene


25 januari 2024

Vraag nummer: 67786

Goedemiddag,

Mijn vraag gaat over het opgraven van een oom van mijn vader die in op 4 juni 1950 overleden is. Onze advocaat (mevr *** uit Oldenzaal) heeft al contact gehad met uw instantie ik weet alleen de naam niet van betreffende meneer. Helaas is zij langdurig ziek en wij kunnen nu niet verder met het dna onderzoek.
Het gaat erom dat er gegronde vermoedens bestaan dat bovengenoemde overledene de vader van mijn vader is. Er zitten geen grafrechten meer op het graf en de zoon van overledene heeft toestemming gegeven voor opgraving. Nou wil de burgemeester van Oldenzaal nog graag toestemming van uw instantie en dan kan de opgraving doorgaan. Zou u ons hiermee verder kunnen helpen? We zijn hier al heel lang mee bezig en mijn vader is al 82. Graag hoor ik van u. Met vriendelijke groet, Annette ******* telefoon: 06********

Antwoord:

Ik vrees dat u per abuis de verkeerde partij uw verzoek voorlegt.
Wij zijn geen instantie welke toestemming voor een opgraving kan geven. In de Wet op de lijkbezorging is bepaald dat de burgemeester toestemming kan geven voor een opgraving. Wanneer deze er waarde aan hecht dat er ook toestemming van een andere partij wordt verkregen, dan adviseer ik u navraag te doen welke partij de burgemeester bedoelt en die partij te benaderen.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >