nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartonderneming In Pace DELA te Oldenzaal ontvangt Keurmerk Uitvaartwezen

18 juli 2011

Wederom heeft de uitvaartonderneming In Pace DELA het Keurmerk uitvaartwezen ontvangen van Stichting Keurmerk Uitvaartwezen. De uitvaartonderneming behoort daarmee tot de selecte groep organisaties in Nederland die dit keurmerk bezit.

waarborg uitvaartbranche
Het keurmerk is erop gericht om de kwaliteit van dienstverlening in de uitvaartbranche te waarborgen. Drie jaar geleden is het eerste Keurmerk behaald. In de her-audit van dit voorjaar blijkt een goede verbetering van de uitvaartdienstverlening binnen alle vestigingen. Stichting Keurmerk Uitvaarwezen (SKU) is vertegenwoordigd door BGNU (Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse UIitvaartondernemingen).

Teammanager Uitvaartverzorging Eric Moleman van In Pace DELA: ‘Het keurmerk biedt de consument bescherming. Voor onze klanten is het direct zichtbaar dat zij met een kwalitatief goede uitvaartorganisatie te maken hebben. Wij zijn blij dat wij wederom het keurmerk in ontvangst hebben mogen nemen. Dit betekent dat we weer een verbetering in onze dienstverlening hebben kunnen laten zien. Dit blijkt ook uit de complimenten die we vaak van de nabestaanden ontvangen.’

vijf keurmerknormen
Nederland telt ruim 700 uitvaartbedrijven. Om de kwaliteit van dienstverlening op niveau te houden en verder te professionaliseren, is de branche zelf met het initiatief gekomen om een keurmerk te introduceren. Om het keurmerk te bemachtigen hanteert de SKU vijf keurmerknormen, te weten;
1. Heldere afspraken over uitvoering en kostenbegroting
2. Organisatie van het primaire proces
3. Professionalisering van medewerkers
4. Klachtenafhandeling met protocol daarvoor
5. Klanttevredenheidsonderzoek met protocol

Na een uitvoerige audit bleek dat uitvaartonderneming In Pace DELA op alle punten een forse verbetering laat zien ten opzichte van de audit drie jaar geleden. ‘Wij hopen dat veel uitvaartondernemingen zullen volgen, zodat de kwaliteit van dienstverlening in de uitvaartbranche nog verder zal verbeteren’, aldus Eric Moleman.

over In Pace DELA
In Pace DELA is een volledige dochter van DELA Uitvaartverzorging. De hoofdvestiging bevindt zich in Oldenzaal. In Pace DELA regelt en verzorgt per jaar bijna 1000 uitvaarten in geheel Twente vanuit de vestigingen in Oldenzaal en Hengelo. Met circa 80 gekwalificeerde medewerkers is In Pace DELA één van de toonaangevende uitvaartbedrijven in Oost Nederland. Nabestaanden waarderen de dienstverlening op ruim een 9.