Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Vind een onderneming of instelling

Crematorium De Omarming

Zorg vanuit het hart

Crematorium De Omarming is een sfeervolle plek op een unieke locatie vlakbij de Oosterbegraafplaats in Zutphen. Met ruimte voor een persoonlijk laatste afscheid van een dierbare overledene. Van verzorging van de overledene tot en met de crematie of begrafenis en alles wat daarbij komt kijken.

Graag laten we u kennismaken met onze dienstverlening. De opbaarmogelijkheden voor het afscheid, zowel voor kinderen als volwassenen. Afscheidsdiensten en condoleancemogelijkheden voor grote bijeenkomsten, maar ook voor een intiem gezelschap. Toegankelijk voor iedereen, ongeacht geloof of levensovertuiging.

Crematorium De Omarming onderscheidt zich door meer tijd beschikbaar te stellen voor een afscheid. Wij houden een ruime planning aan en omdat wij een kleinschalig particulier initiatief zijn, handelen wij onafhankelijk en zelfstandig. Het geeft de nabestaanden de gelegenheid om op een gepaste manier afscheid te nemen.

Het crematorium ademt de open sfeer van de menselijke maat. Naast de zakelijk technische kant van het vak, vormt het menselijke aspect onze drijfveer. Dienstverlening rondom het laatste afscheid met zorg vanuit het hart, betrokkenheid en gevoel. Zeven dagen per week full-service waarbij alles plaatsvindt onder één dak.

Wij bieden vier opbaarkamers. Op elk moment kunt u, zonder afspraak, met uw kamer sleutel de overledene bezoeken wanneer u wilt. De kamers zijn sfeervol ingericht waarbij voldoende ruimte is voor een persoonlijk tintje; bloemen, foto’s of voorwerpen die van emotionele waarde zijn voor u of de overledene.
Voorafgaand aan de crematie kunt u in klein gezelschap afscheid nemen van de overledene in de intieme familiekamer. Zowel bij de opbaarkamers als in de familiekamer kunt u gebruik maken van onze koffie- en theefaciliteiten.

Het afscheid kent tal van mogelijkheden. Een intiem afscheid in de familiekamer (kleine aula) of een afscheid in de aula met 200 zitplaatsen. Beide ruimten zijn voorzien van actuele audio voorzieningen, waarbij in de aula tevens gebruik kan worden gemaakt van projectie van foto’s van de overledene of ander beeldmateriaal.
Er is gelegenheid voor live muziek, een voordracht, het dalen van de kist; alle voorwaarden voor een persoonlijk afscheid zijn aanwezig. Van iedere afscheidsdienst in de grote aula wordt een geluidsopname/dvd opgenomen. In onze aula is tevens een vleugel aanwezig.

Via onze site is het mogelijk om tal van muziekstukken te beluisteren en uw persoonlijke dienst samen te stellen. De complete afscheidsplechtigheid kunt dan via een unieke code bewerken en aan ons verzenden. Deze service geeft u meer ruimte om muziek te beluisteren wanneer het u past.

Crematorium De Omarming beschikt over drie koffiekamers en een terras waardoor er zowel voor kleine als grote gezelschappen altijd een passende ruimte beschikbaar is. De warme kleurstellingen en huiselijke inrichting stralen rust, ongedwongenheid en respect uit.

Wij bieden u een zeer uitgebreide catering aan. Of u de voorkeur geeft aan een heerlijk kopje verse koffie met een cakeje van de warme bakker, een high tea, soeparrangement of een koud /warm buffet. Champagne of een wijnarrangement in de geest van de overledene. Ongeacht waar u voor kiest, inspelend op uw wensen maken we gebruik van leveranciers uit de regio Zutphen/Deventer/Doetinchem.

De ovenruimte is tevens ingericht als afscheidsruimte en biedt gelegenheid om de overledene tot het laatste moment te begeleiden. Een wandschildering, geeft deze ruimte een extra dimensie.

Crematorium De Omarming geeft nabestaanden de unieke gelegenheid om de dag na de uitvaart, de urn gedurende de eerste maand te bezoeken in de speciale stilteruimte. Deze stilteruimte is tijdens kantooruren te bezoeken er geeft de mogelijkheid te herinneren en een bloem bij te zetten.

Na een maand mag de as worden verstrooid of bijgezet. Persoonlijke nagedachtenisvormen zijn er in verschillende uitvoeringen zoals bronzen urnen, urnen van keramiek of glas. Het crematorium heeft een eigen urnenlijn ontworpen onder de naam Hartcollectie. Deze urnen hebben een hartvorm als basis, voorzien van mensfiguren naar wens gemaakt.
Heeft u speciale wensen, dan ontwikkelen we graag samen met u een nagedachtenisvorm die tot in detail bij u past. Een asbestemming in de vorm van een gouden of zilveren medaillon of ring is een persoonlijke en tastbare herinnering en kan worden voorzien van een kleine hoeveelheid as en een inscriptie.

Op ons landelijk gelegen terrein aan de rand van Zutphen/Eefde is tevens gelegenheid om as te verstrooien of bijzetten. U kunt ervoor kiezen om wel of niet bij deze verstrooïng aanwezig te zijn, samen met andere nabestaanden. De urn kan worden bijgezet in een nis of in een urnengraf.

Crematorium De Omarming heeft een uniek binnencolumbarium waar u tevens de urn kunt bijzetten in een nis. Er is een voorruimte waar u even kunt zitten, er is ruimte om een kaarsje te branden en er is een toiletvoorziening.

Wij heten u van harte welkom in ons (rolstoelvriendelijke) pand, eenvoudig bereikbaar vanuit de regio Arnhem, Deventer en Enschede. Het crematorium is voorzien van voldoende en ruime parkeervoorzieningen. Tevens zijn er bij ons pand mindervalide parkeerplaatsen ontwikkeld.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder