Vind een onderneming of instelling

Zoek op naam/zoekwoord:   en/of plaats: Zoek >

Cura Mortu Orum (CMO)

Samen werken aan een waardig afscheid

Contactgegevens:

BezoekadresElzenkade 1
3992AD Houten
PostadresElzenkade 1
3992AD Houten
 
Telefoon(085) 049 69 00
E-mailinfo.cmo@zdg.nl
Webhttps://curamortuorum.nl
Omschrijving:

Cura Mortu Orum (CMO)

We zijn een landelijke dienstverlener in postmortale zorg (of: laatste zorg). Daarnaast zijn we al meer dan dertig jaar gespecialiseerd in specialistische postmortale zorg, zoals buikpuncties, thanatopraxie en rituele bewassingen. Ook verzorgen we mortuariumbeheer en postmortale zorg in opdracht van de politie bij niet-natuurlijke overlijden.

Mortuariabeheer & postmortale zorg
Cura Mortu Orum mortuariabeheer b.v. is gespecialiseerd in het beheer van mortuaria en de zorg voor overledenen (zowel klinisch als niet-klinisch) en is daardoor in staat om het gehele traject van deze zorg adequaat te beheren. In de praktijk betekent dit onder meer:
- het verstrekken en beheren van de protocollen en bijbehorende documenten
- het assisteren van artsen, pathologen, verpleegkundigen en andere bij de postmortale zorg betrokken zorgverleners
- het verzorgen van de overledenen en het onderhouden -op strikt neutrale basis- van contacten met nabestaanden en uitvaartverzorgers.

Gespecialiseerde professionals
Afscheid nemen van een professioneel verzorgde overledene is van onschatbare waarde voor de rouwverwerking van de nabestaanden. Bovendien ontlast het u in situaties die om de grootst mogelijke zorg en aandacht vragen. Daarom hebben we ons gespecialiseerd in de disciplines die komen kijken bij het verzorgen van overledenen:
- Bodyseal
- Buikpuncties
- Obductie-assistentie
- Rituele bewassingen
- Specialistische reiniging
- Specialistische zorg
- Thanatopraxie
- Thuisverzorging
- Wenselijke zorg

Respect voor de doden
In alles wat we doen, staat respectvolle laatste zorg centraal. Met ons hart bij de nabestaanden zetten we al onze expertise in, om hun overleden dierbare de laatste zorg te verlenen die hij of zij verdient. Tegelijkertijd nemen we onze opdrachtgevers daarmee een belangrijke taak uit handen.

Op weg naar goede rouwverwerking
Met onze diensten staan we aan het begin van een gefaseerde keten, die start na een overlijden. Nabestaanden komen vaak terecht in een mix van emoties, terwijl ze ook voor veel keuzes staan. Een zware periode die van invloed is op de rouwverwerking. Het is onze uitdaging om ervoor te zorgen dat deze periode, hoe verdrietig ook, bijdraagt aan een goede rouwverwerking.

Samen met nabestaanden
Waar mogelijk (en gewenst), betrekken we de nabestaanden bij het verlenen van postmortale zorg. Wensen zij dat niet, dan nemen we de zorg aan hun dierbare overledene respectvol en deskundig over. Dat stelt hen in staat om in relatieve rust in contact te treden met een uitvaartverzorger, en te starten met het regelen van de uitvaart.


Video:
Video Cura Mortu Orum (CMO)

Foto's:
    
Kaart & route:

Route vanaf:

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >