Vind een onderneming of instelling

Zoek op naam/zoekwoord:   en/of plaats: Zoek >

Het Moment

Kernactiviteit van Het Moment is de opleiding ‘Ritueel begeleiden bij afscheid’.

Contactgegevens:

BezoekadresKerklaan 22
3828EB Hoogland
PostadresKerklaan 22
3828EB Hoogland
 
Telefoon06-50294501
E-mailinfo@hetmoment.nu
Webwww.hetmoment.nu
Omschrijving:

Ritueel begeleiden bij afscheid

Deze opleiding op hbo-niveau bestaat in Nederland sinds 2003 en in België sinds 2012. Er zijn ruim 400 mensen afgestudeerd als ritueelbegeleider, velen hebben een bestaansrecht gevonden in dit vakgebied. Het onderlinge netwerk is sterk vanwege de band met de afgestudeerden in de praktijk via de stages en de School of Rituals.

Als student leer je alle facetten van het afscheid inhoudelijk vorm en inhoud te geven met symbolen en rituelen. In de theorie van de opleiding staan het persoonlijke symbool en de wet van overtoom centraal. Je persoonlijke ontwikkeling en de groepsdynamiek zijn belangrijk. Er is ruimte om binnen de kaders vanuit het interactieve proces zelf focus aan te brengen. De opleiding is competentiegericht en is een mix van theorie en praktijk.

Vanaf 2014 zijn er 23 trainingsdagen en opdrachten. Uniek zijn de door Het Moment georganiseerde stages bij de afgestudeerde ritueelbegeleider in de praktijk. Er is verplichte vakliteratuur, intervisie en individuele coaching. Een studiegroep bestaat uit 8-15 studenten en 1 trainer/docent en 1 co-trainer. De complete opleiding duurt 15 maanden en start 2x per jaar, in januari en september.

Vanaf 2017 kun je kiezen voor de gehele opleiding, die afgesloten wordt met een diploma of voor de basisopleiding, die wordt afgerond met een certificaat. Heb je de basisopleiding afgerond dan kun je gelijk of op een later moment doorstromen naar de volgende fasen.

De gehele opleiding is 23 dagen voor EUR 5.400,-
De basisopleiding is dag 1 t/m 12 voor EUR 2.700,-
Het practicum dag 13 t/m 18 inclusief stage voor EUR 1.600,-
Het zakelijk gedeelte dag 19 t/m 23 voor EUR 1.100,-

De opleiding is inclusief:
o Verplicht studiemateriaal (waaronder de reader + USB-stick);
o Stagevergoeding voor de stagebegeleider;
o Individuele coaching (2 gesprekken);
o Ontvangen van opnames van de presentaties;
o Opstarten en faciliteren van de intervisiegroep;
o Deelcertificaten of diploma;
o Verblijfskosten tijdens de trainingsdagen (lunch, koffie, thee etc.);
o Gezamenlijke afsluiting (hapje/drankje).
Exclusief:
o Studiemateriaal (literatuur) en mogelijke reiskosten.
Een uitgebreide studiegids is te downloaden via de website. Er zijn informatiemiddagen voor belangstellenden en er is een oriëntatiedag voor de toelating van nieuwe studenten.

Ontwikkeling

In 2013 is een associatie aangegaan met de Faculteit voor Vergelijkende Godsdienstwetenschappen in Antwerpen (Antwerp FVG) om elkaars aanbod te versterken. Er zijn contacten met universiteiten en hogescholen in Nederland en er is een sterke band met de Landelijke beroepsvereniging voor Ritueelbegeleiders. Het Moment is een organisatie, die voortdurend in ontwikkeling is op gebied van onderwijs en training. Zo wordt er vanaf september 2016 ook lesgegeven in de variant ‘Ritueel begeleiden bij leven’.


Foto's:
    
Kaart & route:

Route vanaf: