Vind een onderneming of instelling

Zoek op naam/zoekwoord:   en/of plaats: Zoek >

Uitvaartstichting Hilversum

Afscheid en herinnering dichtbij

Contactgegevens:

BezoekadresBosdrift 12
1215AL Hilversum
PostadresBosdrift 12
1215AL Hilversum
 
Telefoon035-6210960
E-mailinfo@uitvaartstichtinghilversum.nl
Webuitvaartstichtinghilversum.nl
Omschrijving:

Met Crematorium Hilversum, Begraafplaats Zuiderhof, de Noorderbegraafplaats en Begraafplaats Bosdrift beschikt Hilversum over alle mogelijkheden om het afscheid van uw dierbare op een eigen en persoonlijke manier vorm te geven. De exploitatie van het crematorium en de begraafplaatsen wordt uitgevoerd door Uitvaartstichting Hilversum.

Cremeren in Hilversum
Crematorium Hilversum is ingepast in één van de bestaande gebouwen van Zuiderhof, karakteristiek gekenmerkt door de hand van de architect Dudok. Naast het crematorium heeft ieder gebouw op Zuiderhof een
eigen bestemming gekregen welke past bij het moment van de uitvaart.
Er kan gekozen worden voor cremeren met of zonder afscheidsdienst.
Tevens kunt u met een beperkt gezelschap aanwezig zijn bij het invoeren van de kist in de oven.
Uw uitvaartondernemer kan u indien wenselijk verwijzen naar de mogelijkheden van het crematorium en overige faciliteiten ter plaatse, zoals de aulaplechtigheid, condoleance en catering.

Begraven in Hilversum
Begraafplaats Zuiderhof is volledig toegerust op alle gangbare vormen van begraven, zoals algemene graven, familiegraven, kindergraven en biedt verschillende mogelijkheden voor asbestemming.
De aula biedt een vergezicht op de centrale groene middenas van de begraafplaats. Aan weerszijden liggen de grafvelden, omsloten door heesters en bomen die een intieme sfeer creëren.

De Noorderbegraafplaats is tevens een ontwerp van Dudok en is zijn laatste rustplaats. Strakke lijnen en duidelijk van opzet: monumentale lanen met bomenrijen leiden vanaf het open centrale veld naar de verschillende velden. Sfeerbepalend zijn de ingangen met bomenlanen
naar de grafvelden en de aula bij de entree. Aan de rechterzijde van de ingang ligt de Berlagevijver.
Er zijn ook grafvelden ingericht op basis van religie, zoals bijvoorbeeld een rooms-katholiek gedeelte en een islamitsisch grafveld.

Bosdrift is in 1889 ontworpen door tuinarchitect L.A. Springer en heeft als rijksmonument historische waarde. Het is een prachtige, verstilde begraafplaats met veel natuurlijke rijkdom waarbij het oorspronkelijke ontwerp met zijn organische lijnen duidelijk zichtbaar is.
Op Bosdrift worden graven uitgegeven, wel onder voorwaarde dat deze onderdeel vormen van de historische omgeving en dus ook als zodanig vorm gegeven worden.


Foto's:
          
Kaart & route:

Route vanaf:

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >