Uitvaart Amsterdam Zuid - Amstel Uitvaarten

Amsterdam-Zuid, het stadsdeel ten zuiden van het centrum van Amsterdam, is bekend om zijn historische architectuur, groene parken en chique winkelstraten. Het bevat plekken zoals het Museumplein met belangrijke musea zoals het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum, en de bruisende buurt De Pijp met de Albert Cuypmarkt en twee prachtige parken: Het Vondelpark en het Beatrixpark. De Zuidas is een belangrijk zakelijk en financieel district. Amsterdam-Zuid is een welvarend stadsdeel en dat zie je ook terug in de uitvaartfaciliteiten. Want de bekende begraafplaats Zorgvlied, waar talloze BN’ers zijn begraven, is gelegen in Amsterdam Zuid.

Over Amstel Uitvaarten

Afscheid nemen van een dierbare is meestal één van de meest uitdagende periodes in je leven. We begrijpen dat dit een emotionele en veeleisende tijd is, en we zijn hier om je te begeleiden met zorg, respect en compassie. Wij geloven in het bieden van warmte en gastvrijheid, zodat jullie de rust kunnen vinden om je dierbare in alle intimiteit te herdenken.

Ons team van ervaren uitvaartbegeleiders staat klaar om je te ondersteunen tijdens dit hele proces. We zijn er om je te begeleiden, te adviseren en alle zorgen uit handen te nemen, zodat jij je kunt richten op het herdenken van je dierbare en het samen zijn met familie en vrienden. We begrijpen dat elk detail belangrijk is, en we zorgen ervoor dat alles zorgvuldig wordt gepland en uitgevoerd, met oog voor kwaliteit en respect.

Amstel Uitvaarten gaat verder dan alleen het organiseren van een crematie of begrafenis. We zijn er zowel op praktisch als emotioneel gebied. Ons doel is om jullie te helpen een afscheid te creëren dat troost biedt, mooie herinneringen oproept en helpt bij het begin van het rouwproces. We willen jullie tot steun zijn. Niet alleen tijdens de uitvaart, maar ook in de periode daarna. Onze nazorgdiensten staan klaar om te helpen bij het verwerken van jullie verlies, als daar behoefte aan is.

Samen zorgen we ervoor dat jouw dierbare een afscheid krijgt dat recht doet aan het leven dat hij of zij heeft geleefd.

Bel onze dienstdoende medewerker: 020-8204112

Amstel Uitvaarten

Medewerkers Amstel Uitvaarten

Van al onze medewerkers kunnen we zonder twijfel zeggen dat ze meevoelend en dienstverlenend, maar ook vlot en representatief zijn. Daarnaast heeft ieder ook nog zijn of haar eigen kwaliteiten of expertise. Maak kennis met het team van Amstel Uitvaarten.

Peter van Schaik – eigenaar van Amstel Uitvaarten

"Als klein jongetje was ik bang voor de dood. Om mijn angst te overwinnen schreef ik als 8-jarige een brief naar een uitvaartondernemer. Hij nodigde me uit voor een rondleiding in een crematorium. Die ervaring maakte diepe indruk op mij en was achteraf gezien het startpunt van alles wat ik in de uitvaartbranche ben gaan doen.

Na mijn studie Economie startte ik een informatieve website over alles wat met overlijden en uitvaarten te maken heeft: Uitvaart.nl. Alles over terminale zorg, uitvaartzorg en nazorg komt hier samen, zodat de bezoeker de mogelijkheid krijgt om zich goed voor te bereiden op het overlijden van een dierbare en het regelen van een uitvaart. Daarna volgden websites als Palliatievezorg.nl, Groeneuitvaart.nl, Condoleance.nl en Uitvaartbranche.nl.

In al die jaren bouwde ik een enorme hoeveelheid kennis op en heb ik veel inzicht verworven in wat er op het gebied van uitvaarten allemaal mogelijk is in Nederland. De stap om zelf uitvaarten te gaan verzorgen was bijna logisch. Sinds 2017 doe ik dat samen met mijn vrouw Viktoriya en een team van zeer ervaren uitvaartleiders door heel Nederland.

Mijn angst voor de dood heb ik om kunnen buigen naar iets positiefs: mensen bijstaan in een periode van rouw en verdriet en hen ontzorgen. Waarbij de econoom in mij altijd zal blijven zoeken naar de best mogelijke uitvaart voor ieder budget."

Bel me gerust met je vragen: 020-8204112

Viktoriya van Schaik - administratie & financiën

"Het internet heeft Peter op mijn pad gebracht en daarmee ook de uitvaartonderneming en de website Uitvaart.nl. We zijn getrouwd en hebben samen drie zonen. Naast mijn mooie gezin ben ik ook werkzaam binnen Amstel Uitvaarten.

Ik werk graag op de achtergrond en doe de administratie en de financiën. Het verdriet van mensen vind ik lastig, maar op deze manier kan ik toch veel voor ze betekenen: ik maak offertes, begrotingen en eindnota’s en ben altijd op zoek naar de best mogelijke prijzen voor onze families. Zonder in te leveren op kwaliteit, want daar staan we voor!

Daarnaast help ik families regelmatig op taalgebied. Ik kom oorspronkelijk uit de Oekraïne en heb daar Engelse Taal- en Letterkunde gestudeerd. Ik spreek vloeiend Nederlands, maar dus ook Engels, Russisch en Oekraïens. Voor mensen die dit als moedertaal hebben is het fijn om in hun eigen taal hun verhaal te kunnen doen."

Juanita Konijn – uitvaartbegeleidster

"Ik vind het belangrijk om nabestaanden met liefde en aandacht te ontzorgen. Dit doe ik door praktische en organisatorische zaken uit handen te nemen. Kernwaarden in mijn werk zijn transparantie, eerlijkheid en echtheid. Mijn doel is altijd dat ik een uitvaart met een persoonlijk tintje verzorg voor de familie die achterblijft. Zodat hun dierbare in liefdevolle herinnering mag blijven voortbestaan.

De naam Juanita verraadt dat ik Spaanse roots heb. Naast Nederlands spreek ik vloeiend Spaans en Engels, maar ook Frans en Duits. Handig in een wereldstad als Amsterdam!"

Thomas Ritmeester – uitvaartbegeleider

"Het is iedere keer een korte, maar heel belangrijke periode dat ik families mag begeleiden. Daarom is het mijn doel om de uitvaart zo passend mogelijk en goed te regelen., zodat de familie de ruimte heeft om bezig te zijn met waar het écht om gaat: goed afscheid nemen. Als uitvaartbegeleider doe ik dit door goed te luisteren, te verbinden en helder te communiceren. Door mijn jarenlange ervaring weet ik dat veel mensen niet meer zitten te wachten op een ‘stoffige’ begeleider in een zwart pak en een hoge hoed. Ik ben blij dat ik hierin een frisse, persoonlijke en professionele stijl heb ontwikkeld die bijdraagt aan een goede start van het rouwproces van mensen."

Jack – uitvaartbegeleider

"Met een achtergrond in de hospitality en een groot gevoel voor gastvrijheid en dienstbaarheid ben ik voornamelijk in de Randstad inzetbaar. Ik volgde mijn opleiding tot uitvaartbegeleider aan de Après La Vie Academie en ben specialist in maatwerk. Ik verzorg met alle liefde een persoonlijk en intiem afscheidsmoment, maar net zo goed een groot uitvaartevenement. Ieder afscheid is uniek, maar bij altijd staat het ontzorgen van de familie voorop."

Mr. Willem van der Putten – jurist

"Soms brengt een uitvaart moeilijke juridische vragen met zich mee. Ik help particulieren, bedrijven, instellingen, overheden en notariaten met adviezen en gerechtelijke procedures op dit vlak. Met mijn specialisatie in het lijkbezorgingsrecht en bestuursrecht kan ik nabestaanden meer duidelijkheid geven over de mogelijkheden die ze hebben. Want daar ga ik altijd voor: hoe kan het wél?"

Mr. Willem van der Putten staat Amstel Uitvaarten en haar families bij met juridisch advies. Voor al je vragen over recht en de regels rondom begraven en cremeren in Amsterdam kun je bij hem terecht.

Sander van der Meer – digital afterlife expert

"Naast de fysieke en financiële nalatenschap hebben veel mensen tegenwoordig ook een digitale nalatenschap. Hoe ga je om met alle informatie die er over je dierbare online staat? Ik ben docent bij Docendo Uitvaartopleidingen en ik geef landelijke presentaties over digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data."

Heb je lastige kwestie of een vraag aan Sander? Amstel Uitvaarten is partner van Digital Life Agency. De families die wij begeleiden mogen een beroep doen op zijn uitgebreide kennis van zaken.

Rob Bruntink – palliatieve zorg en levenseindezorg

"Er is nog steeds te weinig bekend over alle mogelijkheden en onmogelijkheden met betrekking tot palliatieve zorg en hoe om te gaan met een naderend levenseinde. Als hoofdredacteur van Pallium en binnen mijn Bureau MORBidee zorg ik ervoor dat we makkelijker over de dood kunnen praten. Ik heb diverse materialen ontwikkeld die daarbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan gesprekshulpjes en boekjes. Want de dood is uiteindelijk doodnormaal."

Vooraf kennismaken

Bij leven een gesprek over je uitvaartwensen voeren? Natuurlijk! Want dat geeft veel rust. Bij Amstel Uitvaarten is een voorgesprek heel gewoon. Je bent van harte welkom. Bel 020-8204112 om een afspraak te maken.

Amstel uitvaarten en reviews

Waarom Amstel Uitvaarten?

Amsterdammers voor Amsterdammers

Wij zijn er binnen 24 uur

Bij Amstel Uitvaarten zorgen we ervoor dat je snel geholpen wordt. Want tijd is een belangrijke factor in deze moeilijke periode. Kies je voor persoonlijke begeleiding? Dan komt er altijd binnen 24 uur een uitvaartleider bij je thuis.

Eén aanspreekpunt

Persoonlijk contact vinden wij heel belangrijk. Daarom heb je vanaf het eerste gesprek tot de nazit in de koffiekamer altijd te maken met dezelfde uitvaartleider. Hier kun je sowieso op terugvallen.

Snel inzicht: wat kost de uitvaart?

Wij staan voor financiële transparantie. Daarom ontvang je binnen 24 uur na het gesprek met onze uitvaartleider een heldere kostenbegroting. Op die manier voorkomen we vervelende financiële verrassingen achteraf en geven we je snel inzicht in de uitvaartkosten.

Jouw wensen tellen

We zijn een onafhankelijke uitvaartonderneming en niet gebonden aan een specifieke uitvaartverzekeraar. Ga niet zomaar akkoord met een locatie, maar kies voor het crematorium of de begraafplaats waar jij je goed bij voelt. Onze uitvaartleider informeert en adviseert je zonder druk of commercieel belang.

Scherpe tarieven

Zelfs binnen de regio Amsterdam zijn er grote prijsverschillen te vinden. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies waar de gunstigste tarieven gelden, zodat je nooit onnodig veel betaalt.

Iedereen is welkom

Het maakt niet uit welke verzekering je hebt. Amstel Uitvaarten kan voor iedereen een mooie crematie of begrafenis verzorgen. Heb je geen verzekering? Ook dan ben je welkom. Wij sluiten niemand uit.

Amstel Uitvaarten en openingstijden

De dood houdt geen rekening met kantooruren. Daar zijn wij helemaal op ingesteld. Je kunt ons 24 uur per dag telefonisch bereiken. Er is altijd een dienstdoende medewerker die jou te woord kan staan en het eerste regelwerk in gang kan zetten. In geval van een overlijden kun je ook 's nachts bellen. Het beste kun je dan bellen nadat een arts het overlijden van je dierbare officieel heeft vastgesteld en de overlijdenspapieren heeft getekend.

24 uur per dag bereikbaar

Eventueel kun je vooraf ons intakeformulier invullen. Dit voorkomt dat je op moeilijk moment, bv midden in de nacht of kort na het overlijden, lang aan de telefoon moet zitten voor het doorgeven van alle noodzakelijke gegevens.

Uitvaartlocaties in Amsterdam Zuid

Zorgvlied


Adres: Amsteldijk 273, 1079 LL Amsterdam


  • Rouwcentrum
  • Begraafplaats
  • Crematorium
  • Gedenkpark

Zorgvlied is een begraafplaats met crematorium gelegen aan de Amsteldijk. Het werd in 1870 in gebruik genomen door de gemeente Nieuwer-Amstel en is nu eigendom van Amstelveen, maar valt binnen de grenzen van de gemeente Amsterdam. Het is een Rijksmonument sinds 2007 en staat bekend om de grafmonumenten van bekende Nederlanders uit verschillende sectoren.

De begraafplaats bestaat uit 25 sfeerwijken, waar grafstenen en monumenten passen bij de sfeer van het betreffende grafveld. Er is ook een ecologisch grafvak genaamd 't Varenveld. In 2012 werd 't Lalibellum geopend, een uniek grafkeldercomplex waar overledenen bij andere overledenen worden bijgezet. Nabestaanden kunnen een naamplaatje aan de buitenkant laten plaatsen. Het complex biedt plaats aan 2.270 kisten, die bedekt zijn zonder naam en een vloer van gelijkwaardigheid vormen.

Sinds 2016 biedt Zorgvlied de mogelijkheid tot crematie in het Crematorion, waar nabestaanden aanwezig kunnen zijn bij de invoer van de kist in de crematieoven. Plechtigheden kunnen op elke gewenste plek worden gehouden. Het Chalet is een ruimte op Zorgvlied waar de overledene kan worden opgebaard. Het heeft een warme en intieme sfeer en is ook geschikt voor budgetuitvaarten en kinderplechtigheden.

De openingstijden van het park zijn van maandag tot en met vrijdag 09.00-17.00 uur, op zaterdag en zondag 10.00-17.00 uur en op feestdagen 11.00-17.00 uur.

Begraafplaats Buitenveldert


Adres: Fred. Roeskestraat 103 1076 EE Amsterdam


  • Rouwcentrum
  • Begraafplaats
  • Stilteplek

Gelegen midden in de dynamische Zuidas bevindt zich begraafplaats Buitenveldert is een oase van rust met prachtige bomen, planten en bloemen. Begraafplaats Buitenveldert is een van de mooiste begraafplaatsen van Nederland is, met een lange geschiedenis die teruggaat tot de zeventiende eeuw. Het is een rooms-katholieke begraafplaats waar nabestaanden tijdens een mis afscheid kunnen nemen van de overledene en waar het lichaam in gewijde aarde kan worden begraven. Tegelijkertijd is de begraafplaats toegankelijk voor iedereen, en mensen krijgen de vrijheid om op hun eigen manier vorm te geven aan het afscheid. Begraafplaats Buitenveldert biedt een breed scala aan faciliteiten voor uitvaarten op onze begraafplaats. Dit omvat een kapel voor uitvaartdiensten, een tuinkamer voor condoleances en afscheidsbijeenkomsten, en drie 24-uurs rouwkamers met optimale privacy. Er is ook een verzorgings- en koelruimte beschikbaar, evenals een brasserie waar bezoekers iets kunnen nuttigen. De kapel biedt plaats aan maximaal 150 mensen, met de mogelijkheid tot uitbreiding. De tuinkamer kan maximaal 300 personen accommoderen voor een condoleance en 75 personen voor een afscheidsbijeenkomst. De rouwkamers zijn toegankelijk voor familie en vrienden, en kunnen persoonlijk worden aangevuld. Helaas is de brasserie momenteel gesloten, maar kan op aanvraag worden gereserveerd voor bijzondere bijeenkomsten of kleine afscheidsmomenten.

Uitvaartcentrum Zuid

Adres: Fred. Roeskestraat 91, 1076 EC Amsterdam


  • Rouwcentrum

Vroeger waren begrafenisondernemingen gevestigd in de smalle straten van de Amsterdamse binnenstad, zoals de Valeriusstraat en Cornelis Schuytstraat. Dit leidde tot steeds meer problemen, bijvoorbeeld bij het opstellen van rouwstoeten. Om die reden besloten enkele Amsterdamse uitvaartondernemers in de jaren zeventig van de vorige eeuw, op aandringen van de gemeente Amsterdam, hun krachten te bundelen en te verhuizen naar een nieuw, modern uitvaartcentrum aan de Fred. Roeskestraat, vlak bij het Olympisch Stadion. Vandaag de dag biedt het uitvaartcentrum alles onder één dak: aula’s, opbaarkamers, spreekkamers, kantoren en zelfs een boetiek met urnen, as-accessoires en meer. Daarnaast beschikt het uitvaartcentrum over een verzorgingsruimte, rituele wasruimte, garage, drukkerij en mortuarium. Als u dat wenst, kunt u ook meehelpen met de laatste verzorging of de rituele wassing.

Over Amsterdam Zuid

Amsterdam Zuid is een chique stadsdeel met elegante grachtenpanden, brede lanen en groene parken. Het staat bekend om musea zoals het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum, evenals de levendige P.C. Hooftstraat voor winkelen. Dit stadsdeel herbergt tevens de Vrije Universiteit en biedt uitstekend openbaar vervoer via trein, tram en metro. Het Vondelpark en het Amsterdamse Bos zijn populaire recreatiegebieden. Amsterdam Zuid is een culturele en aantrekkelijke woon- en zakelijke hub. Ook de bekende begraafplaats Zorgvlied is gelegen in dit stadsdeel. Net zoals de RK begraafplaats Buitenveldert, de oudste begraafplaats van de stad met een bijzondere geschiedenis die teruggaat tot de zeventiende eeuw.

Amsterdam Uitvaarten

Amsterdam Zuid is een welvarend stadsdeel met diverse locaties voor het organiseren van uitvaarten. Het biedt elegante mogelijkheden zoals begraafplaats Zorgvlied, dat ook beschikt over een crematorium en de Rooms Katholieke begraafplaats Buitenveldert. De uitvaartdienst kan worden gehouden in de sfeervolle aula van Zorgvlied of, een intiem samenzijn, ‘t Chalet. Ook de begraafplaats Buitenveldert beschikt over een sfeervolle kapel. Bovendien zijn er tal van bloemisten en cateraars voor passende arrangementen. Het Amstel Boat House (voorheen het Miranda Paviljoen) ligt bijvoorbeeld naast Zorgvlied. De bereikbaarheid via openbaar vervoer en parkeergelegenheid maakt het voor genodigden makkelijk om de uitvaart bij te wonen. Amsterdam Zuid biedt een respectvolle omgeving voor het afscheid nemen van dierbaren. Uitvaartonderneming Amstel Uitvaarten is goed op de hoogte van alle mogelijkheden en kan je bijstaan wanneer je een uitvaart wilt regelen in Amsterdam Zuid. Bel gerust 020-8204112.

Een uitvaart regelen in Amsterdam

Veelgestelde vragen

Kun je zelf een uitvaart regelen in Amsterdam Zuid?

Ja, je mag zelf een uitvaart regelen en bent niet verplicht een uitvaartondernemer in te schakelen. Maar het kan wel heel handig zijn. Uitvaartondernemers hebben vaak jarenlange ervaring in het plannen en organiseren van uitvaarten. Ze begrijpen de complexe logistiek en de emotionele aspecten die bij een uitvaart komen kijken. Een uitvaartondernemer neemt de verantwoordelijkheid voor de praktische aspecten en administratieve taken op zich, zodat de familie zich kan concentreren op rouwen. Uitvaartondernemers hebben vaak uitgebreide netwerken en contacten in de uitvaartbranche waardoor zaken als de uitvaartlocatie, bloemen, grafstenen, vervoer etc. snel worden geregeld. Amstel Uitvaarten is een naam die je steeds vaker hoort in Amsterdam Zuid.

Wat kost een uitvaart in Amsterdam Zuid?

De kosten van een uitvaart worden bepaald door de wensen die men heeft. Gemiddeld genomen kost een crematie in Amsterdam-Zuid rond de € 7500 en een begrafenis rond de € 9.000. Maar het kan voordeliger. Amstel Uitvaarten werkt met ‘arrangementen’ zodat je vooraf precies weet wat een uitvaart zal gaan kosten. Een crematie biedt Amstel Uitvaarten aan voor rond de € 5000 en een begrafenis rond de € 7.500. Op de site van Amstel Uitvaarten kun je een kostenindicator invullen.

Wat is ‘t Lalibellum?

't Lalibellum is een uniek grafkeldercomplex op Zorgvlied waar overledenen worden bijgezet, waardoor een 'eeuwige herdenkingsplek' ontstaat zonder individuele namen. Na tien jaar krijgen nabestaanden de keuze om te cremeren, waarbij de stoffelijke resten worden gecremeerd en teruggeplaatst in 't Lalibellum met een inscriptie. Voordelen zijn de historische traditie, geen kosten voor graf of monument, geen onderhoudsverplichtingen en bedenktijd voor cremeren of begraven. In totaal biedt ’t Lallibellum plek aan 2.270 kisten. Voor meer informatie, kijk op de site van Zorgvlied.

Welke Bekende Nederlanders liggen op Zorgvlied begraven?

Dat zijn onder andere bekendheden als Herman Brood, Joop Doderer, Hans van Mierlo, Wubbo Ockels, Manfred Langer, Frans Halsema, levend kunstwerk Fabiola, Ramses Shaffy, Seth Gaaikema en nog vele anderen.

Is er een natuurbegraafplaats in Amsterdam?

Op Zorgvlied biedt 't Varenveld een ecologische begraafoptie voor mensen met een diepe verbondenheid met de natuur en het milieu. Hier worden overledenen begraven met volledig natuurlijke en afbreekbare materialen, wat ecologisch begraven wordt genoemd. Grafwijken zoals 't Varenveld, Nimrod en De Vlindertuyn onderscheiden zich door hun minimalistische uitstraling zonder traditionele grafstenen. In plaats daarvan worden keien of rotsblokken gebruikt om graven te markeren, die Zorgvlied kan leveren of nabestaanden kunnen meebrengen na goedkeuring. Grafnummers worden met paaltjes aangegeven.

Ecologische graven op Zorgvlied gaan drie lagen diep, waarbij stoffelijke resten in de onderste laag worden samengevoegd. De bovenste twee lagen bieden ruimte voor meerdere generaties. Daarnaast is er de mogelijkheid om milieuvriendelijke urnen te plaatsen die na verloop van tijd oplossen, of de as kan in het graf worden verstrooid. Beplanting staat centraal, en inheemse bomen en planten dragen bij aan een natuurlijke omgeving waar flora en fauna gedijen.

Om het natuurlijke karakter te behouden, mogen alleen vergankelijke items zoals bloemen op de graven worden geplaatst. Vazen, potplanten en andere versieringen worden tijdens onderhoud verwijderd. Zorgvlied verzorgt de beplanting in samenwerking met het Dr. Jac.P. Thijssepark in Amstelveen, terwijl zelf beplanten niet is toegestaan.

De kosten voor een graf in 't Varenveld zijn vergelijkbaar met graven elders op de begraafplaats, met een extra eenmalige vergoeding voor beplanting door Zorgvlied.

Bel Amstel Uitvaarten. 088 - 848 82 27