Uitvaart Amsterdam Zuidoost - Amstel Uitvaarten

In Amsterdam Zuidoost is er geen crematorium of begraafplaats. Bewoners kunnen kiezen voor een begraafplaats of crematorium in andere delen van de stad. De gemeentelijke begraafplaats De Nieuwe Ooster is populair onder inwoners van Zuidoost voor begrafenissen of crematies. Amsterdam Zuidoost heeft wel een uniek uitvaartcentrum, Afscheidshuis Amsterdam Zuidoost aan de Hoorneboeg 1 (1102 BK) te Amsterdam dat ruimte biedt aan alle overledenen en nabestaanden, met respect voor verschillende culturele en religieuze achtergronden

Over Amstel Uitvaarten

Afscheid nemen van een dierbare is meestal één van de meest uitdagende periodes in je leven. We begrijpen dat dit een emotionele en veeleisende tijd is, en we zijn hier om je te begeleiden met zorg, respect en compassie. Wij geloven in het bieden van warmte en gastvrijheid, zodat jullie de rust kunnen vinden om je dierbare in alle intimiteit te herdenken.

Ons team van ervaren uitvaartbegeleiders staat klaar om je te ondersteunen tijdens dit hele proces. We zijn er om je te begeleiden, te adviseren en alle zorgen uit handen te nemen, zodat jij je kunt richten op het herdenken van je dierbare en het samen zijn met familie en vrienden. We begrijpen dat elk detail belangrijk is, en we zorgen ervoor dat alles zorgvuldig wordt gepland en uitgevoerd, met oog voor kwaliteit en respect.

Amstel Uitvaarten gaat verder dan alleen het organiseren van een crematie of begrafenis. We zijn er zowel op praktisch als emotioneel gebied. Ons doel is om jullie te helpen een afscheid te creëren dat troost biedt, mooie herinneringen oproept en helpt bij het begin van het rouwproces. We willen jullie tot steun zijn. Niet alleen tijdens de uitvaart, maar ook in de periode daarna. Onze nazorgdiensten staan klaar om te helpen bij het verwerken van jullie verlies, als daar behoefte aan is.

Samen zorgen we ervoor dat jouw dierbare een afscheid krijgt dat recht doet aan het leven dat hij of zij heeft geleefd.

Bel onze dienstdoende medewerker: 020-8204112

Amstel Uitvaarten

Medewerkers Amstel Uitvaarten

Van al onze medewerkers kunnen we zonder twijfel zeggen dat ze meevoelend en dienstverlenend, maar ook vlot en representatief zijn. Daarnaast heeft ieder ook nog zijn of haar eigen kwaliteiten of expertise. Maak kennis met het team van Amstel Uitvaarten.

Peter van Schaik – eigenaar van Amstel Uitvaarten

"Als klein jongetje was ik bang voor de dood. Om mijn angst te overwinnen schreef ik als 8-jarige een brief naar een uitvaartondernemer. Hij nodigde me uit voor een rondleiding in een crematorium. Die ervaring maakte diepe indruk op mij en was achteraf gezien het startpunt van alles wat ik in de uitvaartbranche ben gaan doen.

Na mijn studie Economie startte ik een informatieve website over alles wat met overlijden en uitvaarten te maken heeft: Uitvaart.nl. Alles over terminale zorg, uitvaartzorg en nazorg komt hier samen, zodat de bezoeker de mogelijkheid krijgt om zich goed voor te bereiden op het overlijden van een dierbare en het regelen van een uitvaart. Daarna volgden websites als Palliatievezorg.nl, Groeneuitvaart.nl, Condoleance.nl en Uitvaartbranche.nl.

In al die jaren bouwde ik een enorme hoeveelheid kennis op en heb ik veel inzicht verworven in wat er op het gebied van uitvaarten allemaal mogelijk is in Nederland. De stap om zelf uitvaarten te gaan verzorgen was bijna logisch. Sinds 2017 doe ik dat samen met mijn vrouw Viktoriya en een team van zeer ervaren uitvaartleiders door heel Nederland.

Mijn angst voor de dood heb ik om kunnen buigen naar iets positiefs: mensen bijstaan in een periode van rouw en verdriet en hen ontzorgen. Waarbij de econoom in mij altijd zal blijven zoeken naar de best mogelijke uitvaart voor ieder budget."

Bel me gerust met je vragen: 020-8204112

Viktoriya van Schaik - administratie & financiën

"Het internet heeft Peter op mijn pad gebracht en daarmee ook de uitvaartonderneming en de website Uitvaart.nl. We zijn getrouwd en hebben samen drie zonen. Naast mijn mooie gezin ben ik ook werkzaam binnen Amstel Uitvaarten.

Ik werk graag op de achtergrond en doe de administratie en de financiën. Het verdriet van mensen vind ik lastig, maar op deze manier kan ik toch veel voor ze betekenen: ik maak offertes, begrotingen en eindnota’s en ben altijd op zoek naar de best mogelijke prijzen voor onze families. Zonder in te leveren op kwaliteit, want daar staan we voor!

Daarnaast help ik families regelmatig op taalgebied. Ik kom oorspronkelijk uit de Oekraïne en heb daar Engelse Taal- en Letterkunde gestudeerd. Ik spreek vloeiend Nederlands, maar dus ook Engels, Russisch en Oekraïens. Voor mensen die dit als moedertaal hebben is het fijn om in hun eigen taal hun verhaal te kunnen doen."

Juanita Konijn – uitvaartbegeleidster

"Ik vind het belangrijk om nabestaanden met liefde en aandacht te ontzorgen. Dit doe ik door praktische en organisatorische zaken uit handen te nemen. Kernwaarden in mijn werk zijn transparantie, eerlijkheid en echtheid. Mijn doel is altijd dat ik een uitvaart met een persoonlijk tintje verzorg voor de familie die achterblijft. Zodat hun dierbare in liefdevolle herinnering mag blijven voortbestaan.

De naam Juanita verraadt dat ik Spaanse roots heb. Naast Nederlands spreek ik vloeiend Spaans en Engels, maar ook Frans en Duits. Handig in een wereldstad als Amsterdam!"

Thomas Ritmeester – uitvaartbegeleider

"Het is iedere keer een korte, maar heel belangrijke periode dat ik families mag begeleiden. Daarom is het mijn doel om de uitvaart zo passend mogelijk en goed te regelen., zodat de familie de ruimte heeft om bezig te zijn met waar het écht om gaat: goed afscheid nemen. Als uitvaartbegeleider doe ik dit door goed te luisteren, te verbinden en helder te communiceren. Door mijn jarenlange ervaring weet ik dat veel mensen niet meer zitten te wachten op een ‘stoffige’ begeleider in een zwart pak en een hoge hoed. Ik ben blij dat ik hierin een frisse, persoonlijke en professionele stijl heb ontwikkeld die bijdraagt aan een goede start van het rouwproces van mensen."

Jack – uitvaartbegeleider

"Met een achtergrond in de hospitality en een groot gevoel voor gastvrijheid en dienstbaarheid ben ik voornamelijk in de Randstad inzetbaar. Ik volgde mijn opleiding tot uitvaartbegeleider aan de Après La Vie Academie en ben specialist in maatwerk. Ik verzorg met alle liefde een persoonlijk en intiem afscheidsmoment, maar net zo goed een groot uitvaartevenement. Ieder afscheid is uniek, maar bij altijd staat het ontzorgen van de familie voorop."

Mr. Willem van der Putten – jurist

"Soms brengt een uitvaart moeilijke juridische vragen met zich mee. Ik help particulieren, bedrijven, instellingen, overheden en notariaten met adviezen en gerechtelijke procedures op dit vlak. Met mijn specialisatie in het lijkbezorgingsrecht en bestuursrecht kan ik nabestaanden meer duidelijkheid geven over de mogelijkheden die ze hebben. Want daar ga ik altijd voor: hoe kan het wél?"

Mr. Willem van der Putten staat Amstel Uitvaarten en haar families bij met juridisch advies. Voor al je vragen over recht en de regels rondom begraven en cremeren in Amsterdam kun je bij hem terecht.

Sander van der Meer – digital afterlife expert

"Naast de fysieke en financiële nalatenschap hebben veel mensen tegenwoordig ook een digitale nalatenschap. Hoe ga je om met alle informatie die er over je dierbare online staat? Ik ben docent bij Docendo Uitvaartopleidingen en ik geef landelijke presentaties over digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data."

Heb je lastige kwestie of een vraag aan Sander? Amstel Uitvaarten is partner van Digital Life Agency. De families die wij begeleiden mogen een beroep doen op zijn uitgebreide kennis van zaken.

Rob Bruntink – palliatieve zorg en levenseindezorg

"Er is nog steeds te weinig bekend over alle mogelijkheden en onmogelijkheden met betrekking tot palliatieve zorg en hoe om te gaan met een naderend levenseinde. Als hoofdredacteur van Pallium en binnen mijn Bureau MORBidee zorg ik ervoor dat we makkelijker over de dood kunnen praten. Ik heb diverse materialen ontwikkeld die daarbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan gesprekshulpjes en boekjes. Want de dood is uiteindelijk doodnormaal."

Vooraf kennismaken

Bij leven een gesprek over je uitvaartwensen voeren? Natuurlijk! Want dat geeft veel rust. Bij Amstel Uitvaarten is een voorgesprek heel gewoon. Je bent van harte welkom. Bel 020-8204112 om een afspraak te maken.

Amstel uitvaarten en reviews

Waarom Amstel Uitvaarten?

Amsterdammers voor Amsterdammers

Wij zijn er binnen 24 uur

Bij Amstel Uitvaarten zorgen we ervoor dat je snel geholpen wordt. Want tijd is een belangrijke factor in deze moeilijke periode. Kies je voor persoonlijke begeleiding? Dan komt er altijd binnen 24 uur een uitvaartleider bij je thuis.

Eén aanspreekpunt

Persoonlijk contact vinden wij heel belangrijk. Daarom heb je vanaf het eerste gesprek tot de nazit in de koffiekamer altijd te maken met dezelfde uitvaartleider. Hier kun je sowieso op terugvallen.

Snel inzicht: wat kost de uitvaart?

Wij staan voor financiële transparantie. Daarom ontvang je binnen 24 uur na het gesprek met onze uitvaartleider een heldere kostenbegroting. Op die manier voorkomen we vervelende financiële verrassingen achteraf en geven we je snel inzicht in de uitvaartkosten.

Jouw wensen tellen

We zijn een onafhankelijke uitvaartonderneming en niet gebonden aan een specifieke uitvaartverzekeraar. Ga niet zomaar akkoord met een locatie, maar kies voor het crematorium of de begraafplaats waar jij je goed bij voelt. Onze uitvaartleider informeert en adviseert je zonder druk of commercieel belang.

Scherpe tarieven

Zelfs binnen de regio Amsterdam zijn er grote prijsverschillen te vinden. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies waar de gunstigste tarieven gelden, zodat je nooit onnodig veel betaalt.

Iedereen is welkom

Het maakt niet uit welke verzekering je hebt. Amstel Uitvaarten kan voor iedereen een mooie crematie of begrafenis verzorgen. Heb je geen verzekering? Ook dan ben je welkom. Wij sluiten niemand uit.

Amstel Uitvaarten en openingstijden

De dood houdt geen rekening met kantooruren. Daar zijn wij helemaal op ingesteld. Je kunt ons 24 uur per dag telefonisch bereiken. Er is altijd een dienstdoende medewerker die jou te woord kan staan en het eerste regelwerk in gang kan zetten. In geval van een overlijden kun je ook 's nachts bellen. Het beste kun je dan bellen nadat een arts het overlijden van je dierbare officieel heeft vastgesteld en de overlijdenspapieren heeft getekend.

24 uur per dag bereikbaar

Eventueel kun je vooraf ons intakeformulier invullen. Dit voorkomt dat je op moeilijk moment, bv midden in de nacht of kort na het overlijden, lang aan de telefoon moet zitten voor het doorgeven van alle noodzakelijke gegevens.

Uitvaartlocaties in Amsterdam Zuidoost

In Amsterdam Zuid-Oost is er een multicultureel uitvaartcentrum Afscheidshuis Amsterdam Zuidoost

Adres: Hoorneboeg 1 te (1102 BK) Amsterdam


Het multiculturele Afscheidshuis Amsterdam-Zuidoost is een uitvaartcentrum waar mensen van alle achtergronden, religies en culturen op hun eigen manier afscheid kunnen nemen van een overleden dierbare. Het centrum is ontworpen en gebouwd met aandacht voor diverse tradities en rituelen en biedt ruimte aan 400 bezoekers. Een uniek aspect van het uitvaartcentrum is de aanwezigheid van een keuken waar nabestaanden zelf volgens hun eigen tradities kunnen koken. Daarnaast beschikt het centrum over een verzorgingsruimte die geschikt is voor rituele bewassing volgens specifieke tradities.

Over Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Zuidoost is een divers stadsdeel in het zuidoosten van Amsterdam, Nederland, met moderne architectuur. Het omvat wijken zoals de Bijlmermeer, Venserpolder, Gaasperdam en Bullewijk, waarbij de Bijlmermeer opvalt met zijn karakteristieke geometrische flatgebouwen. Recentelijk heeft het stadsdeel een transformatie ondergaan met renovaties en nieuwbouwprojecten. De Johan Cruijff ArenA en het winkelcentrum Amsterdamse Poort zijn prominente locaties in het gebied. Amsterdam Zuidoost heeft goed ontwikkelde openbaarvervoerverbindingen, waaronder trein-, metro- en busstations. Het stadsdeel biedt een mix van wonen, werken, winkelen en recreatie.

Amsterdam Uitvaarten

Als je geconfronteerd wordt met het regelen van een afscheid voor een dierbare, kan dit een overweldigende taak zijn. In deze emotioneel beladen periode moet je in korte tijd talloze beslissingen nemen en een overvloed aan informatie verwerken. Hoe kun je er dan zeker van zijn dat je niets over het hoofd ziet? Bij Amstel Uitvaarten begrijpen ze dat afscheid nemen een persoonlijke reis is. Wij staan open voor alle culturen en religies en streven ernaar om van een verdrietige gebeurtenis als een uitvaart toch een mooie herinnering te maken. De toegewijde medewerkers zijn er om je te begeleiden in elke stap van dit proces en om al jouw vragen te beantwoorden. Ze staan aan je zijde voor, tijdens en na het afscheid, om je te helpen bij het organiseren van een uitvaart die recht doet aan de rijke verscheidenheid aan tradities en geloofsovertuigingen in Amsterdam en de omliggende regio. Bel 020 - 8204112

Veelgestelde vragen

Is er een crematorium in Amsterdam Zuidoost?

In het stadsdeel Amsterdam Zuidoost is er geen crematorium. Wil je je dierbare overledene laten cremeren? Dan kun je kiezen voor een van de andere crematoria in Amsterdam. Dat zijn:

 • Crematorium Westgaarde (Amsterdam West / Osdorp)
 • Crematorium De Nieuwe Ooster (Amsterdam Oost)
 • Crematorium De Nieuwe Noorder (Amsterdam Noord)
 • Crematorium Zorgvlied (Amsterdam Zuid)

Uitvaartonderneming Amstel Uitvaarten is actief in heel Amsterdam, dus ook in de Bijlmer en Zuid-Oost. Onze betrokken medewerkers zorgen voor een mooie uitvaart en kunnen je van dienst. Of het nu gaat om een voordelige, technische crematie of een uitgebreide Surinaamse plechtigheid met de dragers van Wie Kan Doe, zij regelen het voor je.

Welke begraafplaats kiezen inwoners van Zuidoost?

Voor een begrafenis kiezen inwoners van de Bijlmer en Amsterdam Zuidoost meestal voor De Nieuwe Ooster. Maar ook andere begraafplaatsen zoals begraafplaats Buitenveldert, Zorgvlied of St. Barbara zijn mogelijk. De verzorging en bewassing van de overledene kunnen worden verzorgd door de aflegvereniging van je keuze. Meestal kiezen Surinaamse families voor de bewassing in het multiculturele Afscheidshuis Amsterdam-Zuidoost aan de Hoorneboeg 1 te (1102 BK) Amsterdam of het Uitvaartcentrum Zuid aan de Fred. Roeskestraat 91, 1076 EC Amsterdam.

Welke aflegverenigingen zijn er in Amsterdam?

 • aflegvereniging De Orchidee (adres Tondenpad 15, 1107 PL Amsterdam Zuidoost)
 • aflegvereniging Sint Titus Amsterdam (adres Develstein 125. 1102 AK Amsterdam Zuidoost)
 • aflegvereniging Jaïrus

Op de website van de Federatie Surinaamse Aflegverenigingen Nederland vindt u meer informatie, zie hiervoor https://federatieafleggers.nl. De Federatie Surinaamse Aflegverenigingen Nederland is het verbeteren en bewaken van de kwaliteit van het afleggen van overledenen ongeacht hun etnische en/of religieuze achtergrond. Evenals het begeleiden van de nabestaanden in de rouwperiode.

Ik wil mijn dierbare laten begraven in Suriname. Wat nu?

Wil je een overleden dierbare laten begraven in Suriname, dan kan Amstel Uitvaarten dit voor je verzorgen. Amstel Uitvaarten werkt samen met gespecialiseerde bedrijven, ambassades en consulaten om het vervoer terug naar het land van herkomst zonder problemen en efficiënt te laten verlopen. Daarnaast kan de familie ook helpen om het hele proces goed te laten verlopen door tijdig alle gevraagde informatie aan te leveren. Amstel Uitvaarten kan helpen met het vervoer van je overleden dierbare naar het buitenland. Voor meer informatie bel 020-8204112.

Welke gegevens zijn er nodig voor het vervoer van een overledene naar Suriname of Curaçao?

 • Overlijdenspapieren van de arts (a/b verklaring)
 • Medical Statement (doodsoorzaakverklaring) met het BIG-registratienummer van de arts
 • Documenten die de band met het land van repatriëring aantonen, zoals een geboorteakte, paspoort, trouwboekje, enzovoort
 • Adres- en contactgegevens van de familie in het land van repatriëring
 • Adres- en contactgegevens van de uitvaartondernemer in het land van repatriëring
 • Adres- en contactgegevens van de begraafplaats of crematorium in het land van repatriëring

Formulieren die wij verzorgen:

 • Een balsemverklaring, een bewijs dat de overledene is gebalsemd
 • Een kistregistratieformulier
 • Het verlof tot begraven of cremeren
 • Een Laisser-Passer (ook wel ‘lijkenpas’), de toestemming voor vervoer. De gemeente waar de persoon is overleden moet goedkeuring geven voor dat vervoer. Op de laissez-passer staan de naam van de overledene en de bestemming.
 • Een internationale Akte van Overlijden

Bel Amstel Uitvaarten. 088 - 848 82 27