Uitvaart Amsterdam Noord - Amstel uitvaarten

Amsterdam-Noord is een stadsdeel in het noorden van Amsterdam, Nederland. Het gebied heeft de laatste jaren een transformatie ondergaan en is uitgegroeid tot een steeds populairder woon- en werkplek. Het is een stadsdeel met een geheel eigen sfeer en identiteit. Geen wonder dat mensen die in Noord wonen, ook het liefst afscheid nemen van hun dierbare in dit stadsdeel. In Noord is daarvoor volop gelegenheid want Amsterdam-Noord heeft diverse begraafplaatsen waar begrafenissen kunnen worden gehouden, zoals de Noorderbegraafplaats en de Buikslotermeer Begraafplaats. Voor crematies is crematorium De Nieuwe Noorder dé locatie. Hier kunnen nabestaanden een crematiedienst houden en de as van de overledene laten verstrooien of bewaren in een speciale urn. Amsterdam-Noord biedt diverse mogelijkheden om een uitvaart persoonlijk en betekenisvol te maken, passend bij de voorkeuren en tradities van de overledene en nabestaanden. Wil je weten wat er allemaal mogelijk is als je voor Noord kiest als laatste rustplaats? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een uitvaartondernemer. Uitvaartonderneming Amstel Uitvaarten is bijvoorbeeld echt een aanrader. Het mooie aan Amstel Uitvaarten is dat ze bekend zijn met de lokale gemeenschap in Noord en echt begrijpen wat belangrijk is voor families in deze buurt. Ze nemen de tijd om naar je wensen te luisteren en zorgen ervoor dat elk detail van de uitvaart perfect wordt geregeld.

Over Amstel Uitvaarten

Afscheid nemen van een dierbare is meestal één van de meest uitdagende periodes in je leven. We begrijpen dat dit een emotionele en veeleisende tijd is, en we zijn hier om je te begeleiden met zorg, respect en compassie. Wij geloven in het bieden van warmte en gastvrijheid, zodat jullie de rust kunnen vinden om je dierbare in alle intimiteit te herdenken.

Ons team van ervaren uitvaartbegeleiders staat klaar om je te ondersteunen tijdens dit hele proces. We zijn er om je te begeleiden, te adviseren en alle zorgen uit handen te nemen, zodat jij je kunt richten op het herdenken van je dierbare en het samen zijn met familie en vrienden. We begrijpen dat elk detail belangrijk is, en we zorgen ervoor dat alles zorgvuldig wordt gepland en uitgevoerd, met oog voor kwaliteit en respect.

Amstel Uitvaarten gaat verder dan alleen het organiseren van een crematie of begrafenis. We zijn er zowel op praktisch als emotioneel gebied. Ons doel is om jullie te helpen een afscheid te creëren dat troost biedt, mooie herinneringen oproept en helpt bij het begin van het rouwproces. We willen jullie tot steun zijn. Niet alleen tijdens de uitvaart, maar ook in de periode daarna. Onze nazorgdiensten staan klaar om te helpen bij het verwerken van jullie verlies, als daar behoefte aan is.

Samen zorgen we ervoor dat jouw dierbare een afscheid krijgt dat recht doet aan het leven dat hij of zij heeft geleefd.

Bel onze dienstdoende medewerker: 020-8204112

Amstel Uitvaarten

Medewerkers Amstel Uitvaarten

Van al onze medewerkers kunnen we zonder twijfel zeggen dat ze meevoelend en dienstverlenend, maar ook vlot en representatief zijn. Daarnaast heeft ieder ook nog zijn of haar eigen kwaliteiten of expertise. Maak kennis met het team van Amstel Uitvaarten.

Peter van Schaik – eigenaar van Amstel Uitvaarten

"Als klein jongetje was ik bang voor de dood. Om mijn angst te overwinnen schreef ik als 8-jarige een brief naar een uitvaartondernemer. Hij nodigde me uit voor een rondleiding in een crematorium. Die ervaring maakte diepe indruk op mij en was achteraf gezien het startpunt van alles wat ik in de uitvaartbranche ben gaan doen.

Na mijn studie Economie startte ik een informatieve website over alles wat met overlijden en uitvaarten te maken heeft: Uitvaart.nl. Alles over terminale zorg, uitvaartzorg en nazorg komt hier samen, zodat de bezoeker de mogelijkheid krijgt om zich goed voor te bereiden op het overlijden van een dierbare en het regelen van een uitvaart. Daarna volgden websites als Palliatievezorg.nl, Groeneuitvaart.nl, Condoleance.nl en Uitvaartbranche.nl.

In al die jaren bouwde ik een enorme hoeveelheid kennis op en heb ik veel inzicht verworven in wat er op het gebied van uitvaarten allemaal mogelijk is in Nederland. De stap om zelf uitvaarten te gaan verzorgen was bijna logisch. Sinds 2017 doe ik dat samen met mijn vrouw Viktoriya en een team van zeer ervaren uitvaartleiders door heel Nederland.

Mijn angst voor de dood heb ik om kunnen buigen naar iets positiefs: mensen bijstaan in een periode van rouw en verdriet en hen ontzorgen. Waarbij de econoom in mij altijd zal blijven zoeken naar de best mogelijke uitvaart voor ieder budget."

Bel me gerust met je vragen: 020-8204112

Viktoriya van Schaik - administratie & financiën

"Het internet heeft Peter op mijn pad gebracht en daarmee ook de uitvaartonderneming en de website Uitvaart.nl. We zijn getrouwd en hebben samen drie zonen. Naast mijn mooie gezin ben ik ook werkzaam binnen Amstel Uitvaarten.

Ik werk graag op de achtergrond en doe de administratie en de financiën. Het verdriet van mensen vind ik lastig, maar op deze manier kan ik toch veel voor ze betekenen: ik maak offertes, begrotingen en eindnota’s en ben altijd op zoek naar de best mogelijke prijzen voor onze families. Zonder in te leveren op kwaliteit, want daar staan we voor!

Daarnaast help ik families regelmatig op taalgebied. Ik kom oorspronkelijk uit de Oekraïne en heb daar Engelse Taal- en Letterkunde gestudeerd. Ik spreek vloeiend Nederlands, maar dus ook Engels, Russisch en Oekraïens. Voor mensen die dit als moedertaal hebben is het fijn om in hun eigen taal hun verhaal te kunnen doen."

Juanita Konijn – uitvaartbegeleidster

"Ik vind het belangrijk om nabestaanden met liefde en aandacht te ontzorgen. Dit doe ik door praktische en organisatorische zaken uit handen te nemen. Kernwaarden in mijn werk zijn transparantie, eerlijkheid en echtheid. Mijn doel is altijd dat ik een uitvaart met een persoonlijk tintje verzorg voor de familie die achterblijft. Zodat hun dierbare in liefdevolle herinnering mag blijven voortbestaan.

De naam Juanita verraadt dat ik Spaanse roots heb. Naast Nederlands spreek ik vloeiend Spaans en Engels, maar ook Frans en Duits. Handig in een wereldstad als Amsterdam!"

Thomas Ritmeester – uitvaartbegeleider

"Het is iedere keer een korte, maar heel belangrijke periode dat ik families mag begeleiden. Daarom is het mijn doel om de uitvaart zo passend mogelijk en goed te regelen., zodat de familie de ruimte heeft om bezig te zijn met waar het écht om gaat: goed afscheid nemen. Als uitvaartbegeleider doe ik dit door goed te luisteren, te verbinden en helder te communiceren. Door mijn jarenlange ervaring weet ik dat veel mensen niet meer zitten te wachten op een ‘stoffige’ begeleider in een zwart pak en een hoge hoed. Ik ben blij dat ik hierin een frisse, persoonlijke en professionele stijl heb ontwikkeld die bijdraagt aan een goede start van het rouwproces van mensen."

Jack – uitvaartbegeleider

"Met een achtergrond in de hospitality en een groot gevoel voor gastvrijheid en dienstbaarheid ben ik voornamelijk in de Randstad inzetbaar. Ik volgde mijn opleiding tot uitvaartbegeleider aan de Après La Vie Academie en ben specialist in maatwerk. Ik verzorg met alle liefde een persoonlijk en intiem afscheidsmoment, maar net zo goed een groot uitvaartevenement. Ieder afscheid is uniek, maar bij altijd staat het ontzorgen van de familie voorop."

Mr. Willem van der Putten – jurist

"Soms brengt een uitvaart moeilijke juridische vragen met zich mee. Ik help particulieren, bedrijven, instellingen, overheden en notariaten met adviezen en gerechtelijke procedures op dit vlak. Met mijn specialisatie in het lijkbezorgingsrecht en bestuursrecht kan ik nabestaanden meer duidelijkheid geven over de mogelijkheden die ze hebben. Want daar ga ik altijd voor: hoe kan het wél?"

Mr. Willem van der Putten staat Amstel Uitvaarten en haar families bij met juridisch advies. Voor al je vragen over recht en de regels rondom begraven en cremeren in Amsterdam kun je bij hem terecht.

Sander van der Meer – digital afterlife expert

"Naast de fysieke en financiële nalatenschap hebben veel mensen tegenwoordig ook een digitale nalatenschap. Hoe ga je om met alle informatie die er over je dierbare online staat? Ik ben docent bij Docendo Uitvaartopleidingen en ik geef landelijke presentaties over digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data."

Heb je lastige kwestie of een vraag aan Sander? Amstel Uitvaarten is partner van Digital Life Agency. De families die wij begeleiden mogen een beroep doen op zijn uitgebreide kennis van zaken.

Rob Bruntink – palliatieve zorg en levenseindezorg

"Er is nog steeds te weinig bekend over alle mogelijkheden en onmogelijkheden met betrekking tot palliatieve zorg en hoe om te gaan met een naderend levenseinde. Als hoofdredacteur van Pallium en binnen mijn Bureau MORBidee zorg ik ervoor dat we makkelijker over de dood kunnen praten. Ik heb diverse materialen ontwikkeld die daarbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan gesprekshulpjes en boekjes. Want de dood is uiteindelijk doodnormaal."

Vooraf kennismaken

Bij leven een gesprek over je uitvaartwensen voeren? Natuurlijk! Want dat geeft veel rust. Bij Amstel Uitvaarten is een voorgesprek heel gewoon. Je bent van harte welkom. Bel 020-8204112 om een afspraak te maken.

Amstel uitvaarten en reviews

Waarom Amstel Uitvaarten?

Amsterdammers voor Amsterdammers

Wij zijn er binnen 24 uur

Bij Amstel Uitvaarten zorgen we ervoor dat je snel geholpen wordt. Want tijd is een belangrijke factor in deze moeilijke periode. Kies je voor persoonlijke begeleiding? Dan komt er altijd binnen 24 uur een uitvaartleider bij je thuis.

Eén aanspreekpunt

Persoonlijk contact vinden wij heel belangrijk. Daarom heb je vanaf het eerste gesprek tot de nazit in de koffiekamer altijd te maken met dezelfde uitvaartleider. Hier kun je sowieso op terugvallen.

Snel inzicht: wat kost de uitvaart?

Wij staan voor financiële transparantie. Daarom ontvang je binnen 24 uur na het gesprek met onze uitvaartleider een heldere kostenbegroting. Op die manier voorkomen we vervelende financiële verrassingen achteraf en geven we je snel inzicht in de uitvaartkosten.

Jouw wensen tellen

We zijn een onafhankelijke uitvaartonderneming en niet gebonden aan een specifieke uitvaartverzekeraar. Ga niet zomaar akkoord met een locatie, maar kies voor het crematorium of de begraafplaats waar jij je goed bij voelt. Onze uitvaartleider informeert en adviseert je zonder druk of commercieel belang.

Scherpe tarieven

Zelfs binnen de regio Amsterdam zijn er grote prijsverschillen te vinden. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies waar de gunstigste tarieven gelden, zodat je nooit onnodig veel betaalt.

Iedereen is welkom

Het maakt niet uit welke verzekering je hebt. Amstel Uitvaarten kan voor iedereen een mooie crematie of begrafenis verzorgen. Heb je geen verzekering? Ook dan ben je welkom. Wij sluiten niemand uit.

Amstel Uitvaarten en openingstijden

De dood houdt geen rekening met kantooruren. Daar zijn wij helemaal op ingesteld. Je kunt ons 24 uur per dag telefonisch bereiken. Er is altijd een dienstdoende medewerker die jou te woord kan staan en het eerste regelwerk in gang kan zetten. In geval van een overlijden kun je ook 's nachts bellen. Het beste kun je dan bellen nadat een arts het overlijden van je dierbare officieel heeft vastgesteld en de overlijdenspapieren heeft getekend.

24 uur per dag bereikbaar

Eventueel kun je vooraf ons intakeformulier invullen. Dit voorkomt dat je op moeilijk moment, bv midden in de nacht of kort na het overlijden, lang aan de telefoon moet zitten voor het doorgeven van alle noodzakelijke gegevens.

Uitvaartlocaties in Amsterdam Noord

De Nieuwe Noorder, voorheen de Noorderbegraafplaats, is een gemeentelijke begraafplaats in Amsterdam Noord. Het terrein beslaat 7 hectare en werd geopend in 1932. Na renovatie en uitbreiding in 2012 biedt het ook een crematorium, een nieuwe aula en een gerenoveerde wachtruimte. De begraafplaats heeft een uitvaartcentrum en biedt verschillende opties voor asbestemming. Het uitvaartcentrum beschikt over twee zogenaamde 24-uurskamers. Middels een eigen toegangscode kunnen nabestaanden hun dierbare overledene op elk gewenst moment, 24 uur per dag bezoeken. Daarnaast beschikt het rouwcentrum ook over 2 familiekamers voor bezoek op afspraak. De Nieuwe Noorder beschikt over een prachtig gedenkpark dat openstaat voor alle inwoners van Amsterdam Noord en anderen die zich verbonden voelen met de stad. De Nieuwe Noorder werkt samen met De Nieuwe Ooster, een andere gemeentelijke begraafplaats in Watergraafsmeer.

Meer over de Nieuwe Noorder

Over Amsterdam Noord

Gelegen aan de noordelijke oever van het IJ ligt stadsdeel Amsterdam Noord met haar unieke mix van historische charme en moderne ontwikkelingen. Met zijn levendige kunstscène, groene parken en diverse architectuur is het een plek waar creativiteit en diversiteit samenkomen. 
Amsterdam-Noord heeft een prachtige plek voor een begrafenis of crematie: De Noorderbegraafplaats, bestaande uit een begraafplaats, modern crematorium en rouwkamers. Zo kunnen Amsterdammers uit Noord de volledige uitvaart laten plaatsvinden in hun eigen, geliefde stadsdeel.

Amsterdam Uitvaarten

Heb je je hele leven lang gewoond in Amsterdam Noord? En peins je er niet over om je dierbare of jezelf in een ander stadsdeel te laten begraven of cremeren? Dan kan Amstel Uitvaarten je helpen met het organiseren van een passend afscheid in Noord. Of het nu gaat om een crematie of begrafenis. Zelfs eeuwige grafrust op De Nieuwe Noorder begraafplaats is nu mogelijk. Want op 27 mei 2021 heeft de Amsterdamse gemeenteraad ingestemd met het voorstel van het college van B&W om, na bijna 20 jaar, uitgifte van graven voor onbepaalde tijd opnieuw mogelijk te maken op De Nieuwe Noorder en De Nieuwe Ooster. Dit geldt niet alleen voor mensen die dit vanuit hun religie wensen, maar voor iedereen. Wil je meer weten over de verschillende opties en locaties? Neem dan even contact met ons op: 020-8204112.

Een uitvaart regelen in Amsterdam

Veelgestelde vragen

Kan iemand in Amsterdam Noord worden gecremeerd?

Ja, dat kan. Sinds 2013 beschikt ook stadsdeel Noord over een eigen crematorium, De Nieuwe Noorder. Deze voldoet aan strenge milieu-eisen. Een filtersysteem zorgt ervoor dat alle schadelijke stoffen worden gefilterd zodat de verbrandingsinstallatie alleen nog water uitstoot. Steeds vaker kiezen mensen ervoor dat zij bij de invoer van de kist in de crematieoven aanwezig willen zijn. Hiervoor heeft De Nieuwe Noorder een speciale, intieme ruimte. De familie kan alleen bij de invoer in de crematieoven zijn, dus de eerste 15 minuten, want de gehele crematie duurt 1,5 uur.

Mag een inwoner van Amsterdam Noord ook in het buitenland worden begraven of gecremeerd?

Ja dat mag! Als iemand oorspronkelijk uit Suriname, Curaçao of welk ander land dan ook komt en daar begraven wenst te worden, dan is dat mogelijk. De meeste landen zullen wel eisen dat de overledene een band heeft met het betreffende land en vragen bijvoorbeeld om een geboorteakte. Daarnaast zal er worden gevraagd om de Akte van overlijden, de adresgegevens van de familie, uitvaartonderneming en begraafplaats in het buitenland. Amstel Uitvaarten heeft veel ervaring met het internationaal vervoer van overledenen en werkt hiervoor samen met ambassades en consulaten en Schiphol. Iemand laten cremeren in het buitenland cremeren kan natuurlijk ook maar het is veel voordeliger om te kiezen voor een technische crematie in Nederland en de as naar het buitenland mee te nemen met de handbagage in het vliegtuig. Amstel Uitvaarten kan je zowel helpen met het internationaal vervoer van een overledene als een eenvoudige, technische crematie in Nederland. Bel gerust naar 020 - 8204112 wanneer je benieuwd bent naar de mogelijkheden en de kosten.

Welke instanties moet ik informeren na een overlijden?

De uitvaartondernemer doet aangifte van het overlijden bij de gemeente en zij informeren automatisch het UWV, de SVB, de Belastingdienst, het Hoogheemraadschap en de gemeentelijke Belastingdienst. Daarnaast moet je zelf banken, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en andere relevante instanties informeren. Denk ook aan abonnementen op (sport)verenigingen, tijdschriften, kranten en dergelijke. Daarbij kan gevraagd worden om een kopie of scan van de overlijdensakte. Je uitvaartverzorger weet precies wat er na de uitvaart allemaal nog geregeld moet worden en kan je hier meer informatie over geven.

Wat kost een crematie in Amsterdam Noord?

De kosten voor een begrafenis of crematie in Amsterdam Noord vind je in de tarieventabel van de gemeente. Daar vind je de kosten van begraven, de verschillende soorten graven en crematie maar niet wat de gehele uitvaart kost. Want de kosten van een complete uitvaart in Amsterdam zijn afhankelijk van meer wensen dan alleen de begrafenis of crematie. Denk ook aan de kosten voor een uitvaartkist, de rouwauto, het regelen van alle wettelijke formaliteiten bij de gemeente, bloemen etc. De uitvaartonderneming Amstel Uitvaarten heeft op haar site een kostenindicator waar je precies kunt aangeven wat voor uitvaart je wenst. Vervolgens zie je wat de uitvaart van je wens zal kosten. Let op: dit is een indicatie, geen specificatie. Verwacht je een overlijden op korte termijn en wil je graag een offerte op maat? Bel dan naar 020-8204112 of vul hier je uitvaartwensen in.

Kan je een dierbare overledene ook opbaren in Amsterdam Noord?

Ja zeker. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een thuisopbaring, dat wil zeggen dat je de overledene tussen het moment van overlijden en de dag van de uitvaart thuis houdt en opbaart op bed of in een uitvaartkist. Zo blijft je dierbare op de meest intieme plek mogelijk, thuis! Hier heb je het comfort van de eigen woning, daar waar alle herinneringen zijn. Je kunt bij de overledene zijn wanneer je maar wilt en hoeft geen rekening te houden met bezoektijden.

Ook kun je zelf bepalen wie je op rouwbezoek laat komen (en wie niet) en wanneer. Ook hoef je geen dure consumpties te kopen. Ideaal dus. Opbaren op bed of in een uitvaartkist. En op de dag van de uitvaart kun je de overledene thuis uitzwaaien of begeleiden naar de begraafplaats of crematorium. Uitvaartonderneming Amstel Uitvaarten heeft veel ervaring met het thuis opbaren van overledene en kan je hierbij helpen.

Maar niet iedereen heeft de ruimte of de behoefte om de overledene thuis te laten verblijven. In dat geval kun je de overledene ook opbaren bij De Nieuwe Noorder. Zij beschikken over speciale 24-uurs kamers die je de mogelijkheid geven om middels een eigen toegangscode op elk gewenst moment bij je dierbare overledene te zijn. Wil je dat niet? Dan kun je ook gebruikmaken van de centrale koeling en de mogelijkheid voor bezoek op afspraak.

Waar meld ik het overlijden in Amsterdam-Noord?

Als iemand is overleden, zorgt meestal de uitvaartonderneming voor de aangifte van overlijden bij de gemeente. Uitvaartondernemers doen de aangifte van overlijden meestal online binnen (uiterlijk) 6 dagen na het overlijden. Als nabestaande kunt u ook zelf de overlijdensaangifte doen bij een stadsloket. Het adres van het stadsloket in Amsterdam Noord is Buikslotermeerplein 2000 1025 XL Amsterdam. Klik hier voor openingstijden en informatie over parkeren. De meeste mensen laten de uitvaartondernemer de aangifte verzorgen.

Bel Amstel Uitvaarten. 088 - 848 82 27