Grafzorg Nederland biedt faciliteiten voor de aankoop en het behoud van familiegraven.
Een eigen graf is een wens van velen. Maar als een familiegraf onbeheerd is, kan het worden verwijderd. Als er geen nabestaanden meer zijn, zorgt Grafzorg Nederland voor het graf en het monument. Beheer door Grafzorg Nederland biedt de zekerheid dat een graf niet voortijdig kan worden geruimd. Een veilig gevoel.
Bovendien hoeven nabestaanden niet meer de familie langs om geld in te zamelen voor onderhoudskosten. Of om het graf elke 10 jaar te verlengen.
Het voortbestaan van een graf voor bijvoorbeeld 50 jaar, of zelfs 'eeuwigdurend', is direct eenvoudig te regelen. Voor u een hele zorg minder.


Is uw echtgenoot of partner overleden en in een eigen familiegraf begraven? Denk dan eens aan Grafzorg Nederland.
Aankoop via Grafzorg levert een flinke besparing op. U mag van de fiscus meer kosten aftrekken dan gewoonlijk. Ook een langere grafrust is mogelijk. Grafzorg Nederland regelt dat zelfs nog een tijdje na een begrafenis.
De kosten van een graf en een monument zijn sinds de wijziging van het belastingstelsel in 2001 niet meer fiscaal aftrekbaar voor kinderen of neven en nichten van de overledene. In sommige situaties zijn deze kosten echter nog wel aftrekbaar. (Vanwege de verscheidenheid aan mogelijkheden kunt u hierover alleen telefonisch advies inwinnen.)


Wilt u anderen niet voor de zorgen en kosten laten opdraaien? Of niet samen met vreemden, in een algemeen graf, begraven worden?
Of wilt u een forse fiscale besparing realiseren? De kosten van een graf en grafmonument zijn voor uw kinderen sinds 2001 niet meer fiscaal aftrekbaar. Maar voor uzelf, als u het zelf al regelt, wel.
Via Grafzorg Nederland kunt u ook al bij leven een eigen familiegraf aankopen. Vanzelfsprekend voor elke termijn en fiscaal volledig aftrekbaar. Dat kan alleen via Grafzorg. Want begraafplaatsen kunnen zelf niet de fiscaal juiste voorwaarden hanteren. Het voordeel kan oplopen tot ruim 70% van de totale kosten, afhankelijk van de begraafplaats en de termijn.


Grafzorg Nederland is de grootste grafbeheerder in Nederland. Zij reserveert, koopt en beheert graven voor instellingen, notariaat en particulieren. Op elke begraafplaats, gemeentelijk en kerkelijk, ook in het buitenland. Trouwens niet alleen graven, ook asbussen in een urnentuin of colombarium.
Ook een mausoleum of zelfs een particuliere begraafplaats maakt Grafzorg mogelijk.
Uw situatie en wensen zijn het uitgangspunt: maatwerk is voor ons standaard.
info