Uitvaart Amsterdam West - Amstel Uitvaarten

Amsterdam West is een divers stadsdeel met een rijke mix van culturen en gemeenschappen. Mensen hun leven lang gewoond hebben in Amsterdam West, willen graag dat ook de uitvaart in West plaatsvindt. In Amsterdam West zijn er verschillende afscheidslocaties beschikbaar. Zo biedt crematorium Westgaarde moderne faciliteiten voor crematies en begrafenissen. Daarnaast zijn er ook alternatieven zoals Begraafplaats Barbara en Begraafplaats Vredenhof, elk met hun eigen unieke sfeer en karakter. Een uitvaartonderneming die goed op de hoogte is van alle mogelijkheden rondom een uitvaart in Amsterdam West is Amstel Uitvaarten. Amstel Uitvaarten staat klaar om je te helpen bij het organiseren van een respectvolle en persoonlijke uitvaartdienst in Amsterdam West. Twijfel niet en neem vandaag nog contact op met Amstel Uitvaarten om je uitvaartwensen te bespreken.

Over Amstel Uitvaarten

Afscheid nemen van een dierbare is meestal één van de meest uitdagende periodes in je leven. We begrijpen dat dit een emotionele en veeleisende tijd is, en we zijn hier om je te begeleiden met zorg, respect en compassie. Wij geloven in het bieden van warmte en gastvrijheid, zodat jullie de rust kunnen vinden om je dierbare in alle intimiteit te herdenken.

Ons team van ervaren uitvaartbegeleiders staat klaar om je te ondersteunen tijdens dit hele proces. We zijn er om je te begeleiden, te adviseren en alle zorgen uit handen te nemen, zodat jij je kunt richten op het herdenken van je dierbare en het samen zijn met familie en vrienden. We begrijpen dat elk detail belangrijk is, en we zorgen ervoor dat alles zorgvuldig wordt gepland en uitgevoerd, met oog voor kwaliteit en respect.

Amstel Uitvaarten gaat verder dan alleen het organiseren van een crematie of begrafenis. We zijn er zowel op praktisch als emotioneel gebied. Ons doel is om jullie te helpen een afscheid te creëren dat troost biedt, mooie herinneringen oproept en helpt bij het begin van het rouwproces. We willen jullie tot steun zijn. Niet alleen tijdens de uitvaart, maar ook in de periode daarna. Onze nazorgdiensten staan klaar om te helpen bij het verwerken van jullie verlies, als daar behoefte aan is.

Samen zorgen we ervoor dat jouw dierbare een afscheid krijgt dat recht doet aan het leven dat hij of zij heeft geleefd.

Bel onze dienstdoende medewerker: 020-8204112

Amstel Uitvaarten

Medewerkers Amstel Uitvaarten

Van al onze medewerkers kunnen we zonder twijfel zeggen dat ze meevoelend en dienstverlenend, maar ook vlot en representatief zijn. Daarnaast heeft ieder ook nog zijn of haar eigen kwaliteiten of expertise. Maak kennis met het team van Amstel Uitvaarten.

Peter van Schaik – eigenaar van Amstel Uitvaarten

"Als klein jongetje was ik bang voor de dood. Om mijn angst te overwinnen schreef ik als 8-jarige een brief naar een uitvaartondernemer. Hij nodigde me uit voor een rondleiding in een crematorium. Die ervaring maakte diepe indruk op mij en was achteraf gezien het startpunt van alles wat ik in de uitvaartbranche ben gaan doen.

Na mijn studie Economie startte ik een informatieve website over alles wat met overlijden en uitvaarten te maken heeft: Uitvaart.nl. Alles over terminale zorg, uitvaartzorg en nazorg komt hier samen, zodat de bezoeker de mogelijkheid krijgt om zich goed voor te bereiden op het overlijden van een dierbare en het regelen van een uitvaart. Daarna volgden websites als Palliatievezorg.nl, Groeneuitvaart.nl, Condoleance.nl en Uitvaartbranche.nl.

In al die jaren bouwde ik een enorme hoeveelheid kennis op en heb ik veel inzicht verworven in wat er op het gebied van uitvaarten allemaal mogelijk is in Nederland. De stap om zelf uitvaarten te gaan verzorgen was bijna logisch. Sinds 2017 doe ik dat samen met mijn vrouw Viktoriya en een team van zeer ervaren uitvaartleiders door heel Nederland.

Mijn angst voor de dood heb ik om kunnen buigen naar iets positiefs: mensen bijstaan in een periode van rouw en verdriet en hen ontzorgen. Waarbij de econoom in mij altijd zal blijven zoeken naar de best mogelijke uitvaart voor ieder budget."

Bel me gerust met je vragen: 020-8204112

Viktoriya van Schaik - administratie & financiën

"Het internet heeft Peter op mijn pad gebracht en daarmee ook de uitvaartonderneming en de website Uitvaart.nl. We zijn getrouwd en hebben samen drie zonen. Naast mijn mooie gezin ben ik ook werkzaam binnen Amstel Uitvaarten.

Ik werk graag op de achtergrond en doe de administratie en de financiën. Het verdriet van mensen vind ik lastig, maar op deze manier kan ik toch veel voor ze betekenen: ik maak offertes, begrotingen en eindnota’s en ben altijd op zoek naar de best mogelijke prijzen voor onze families. Zonder in te leveren op kwaliteit, want daar staan we voor!

Daarnaast help ik families regelmatig op taalgebied. Ik kom oorspronkelijk uit de Oekraïne en heb daar Engelse Taal- en Letterkunde gestudeerd. Ik spreek vloeiend Nederlands, maar dus ook Engels, Russisch en Oekraïens. Voor mensen die dit als moedertaal hebben is het fijn om in hun eigen taal hun verhaal te kunnen doen."

Juanita Konijn – uitvaartbegeleidster

"Ik vind het belangrijk om nabestaanden met liefde en aandacht te ontzorgen. Dit doe ik door praktische en organisatorische zaken uit handen te nemen. Kernwaarden in mijn werk zijn transparantie, eerlijkheid en echtheid. Mijn doel is altijd dat ik een uitvaart met een persoonlijk tintje verzorg voor de familie die achterblijft. Zodat hun dierbare in liefdevolle herinnering mag blijven voortbestaan.

De naam Juanita verraadt dat ik Spaanse roots heb. Naast Nederlands spreek ik vloeiend Spaans en Engels, maar ook Frans en Duits. Handig in een wereldstad als Amsterdam!"

Thomas Ritmeester – uitvaartbegeleider

"Het is iedere keer een korte, maar heel belangrijke periode dat ik families mag begeleiden. Daarom is het mijn doel om de uitvaart zo passend mogelijk en goed te regelen., zodat de familie de ruimte heeft om bezig te zijn met waar het écht om gaat: goed afscheid nemen. Als uitvaartbegeleider doe ik dit door goed te luisteren, te verbinden en helder te communiceren. Door mijn jarenlange ervaring weet ik dat veel mensen niet meer zitten te wachten op een ‘stoffige’ begeleider in een zwart pak en een hoge hoed. Ik ben blij dat ik hierin een frisse, persoonlijke en professionele stijl heb ontwikkeld die bijdraagt aan een goede start van het rouwproces van mensen."

Jack – uitvaartbegeleider

"Met een achtergrond in de hospitality en een groot gevoel voor gastvrijheid en dienstbaarheid ben ik voornamelijk in de Randstad inzetbaar. Ik volgde mijn opleiding tot uitvaartbegeleider aan de Après La Vie Academie en ben specialist in maatwerk. Ik verzorg met alle liefde een persoonlijk en intiem afscheidsmoment, maar net zo goed een groot uitvaartevenement. Ieder afscheid is uniek, maar bij altijd staat het ontzorgen van de familie voorop."

Mr. Willem van der Putten – jurist

"Soms brengt een uitvaart moeilijke juridische vragen met zich mee. Ik help particulieren, bedrijven, instellingen, overheden en notariaten met adviezen en gerechtelijke procedures op dit vlak. Met mijn specialisatie in het lijkbezorgingsrecht en bestuursrecht kan ik nabestaanden meer duidelijkheid geven over de mogelijkheden die ze hebben. Want daar ga ik altijd voor: hoe kan het wél?"

Mr. Willem van der Putten staat Amstel Uitvaarten en haar families bij met juridisch advies. Voor al je vragen over recht en de regels rondom begraven en cremeren in Amsterdam kun je bij hem terecht.

Sander van der Meer – digital afterlife expert

"Naast de fysieke en financiële nalatenschap hebben veel mensen tegenwoordig ook een digitale nalatenschap. Hoe ga je om met alle informatie die er over je dierbare online staat? Ik ben docent bij Docendo Uitvaartopleidingen en ik geef landelijke presentaties over digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data."

Heb je lastige kwestie of een vraag aan Sander? Amstel Uitvaarten is partner van Digital Life Agency. De families die wij begeleiden mogen een beroep doen op zijn uitgebreide kennis van zaken.

Rob Bruntink – palliatieve zorg en levenseindezorg

"Er is nog steeds te weinig bekend over alle mogelijkheden en onmogelijkheden met betrekking tot palliatieve zorg en hoe om te gaan met een naderend levenseinde. Als hoofdredacteur van Pallium en binnen mijn Bureau MORBidee zorg ik ervoor dat we makkelijker over de dood kunnen praten. Ik heb diverse materialen ontwikkeld die daarbij kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan gesprekshulpjes en boekjes. Want de dood is uiteindelijk doodnormaal."

Vooraf kennismaken

Bij leven een gesprek over je uitvaartwensen voeren? Natuurlijk! Want dat geeft veel rust. Bij Amstel Uitvaarten is een voorgesprek heel gewoon. Je bent van harte welkom. Bel 020-8204112 om een afspraak te maken.

Amstel uitvaarten en reviews

Waarom Amstel Uitvaarten?

Amsterdammers voor Amsterdammers

Wij zijn er binnen 24 uur

Bij Amstel Uitvaarten zorgen we ervoor dat je snel geholpen wordt. Want tijd is een belangrijke factor in deze moeilijke periode. Kies je voor persoonlijke begeleiding? Dan komt er altijd binnen 24 uur een uitvaartleider bij je thuis.

Eén aanspreekpunt

Persoonlijk contact vinden wij heel belangrijk. Daarom heb je vanaf het eerste gesprek tot de nazit in de koffiekamer altijd te maken met dezelfde uitvaartleider. Hier kun je sowieso op terugvallen.

Snel inzicht: wat kost de uitvaart?

Wij staan voor financiële transparantie. Daarom ontvang je binnen 24 uur na het gesprek met onze uitvaartleider een heldere kostenbegroting. Op die manier voorkomen we vervelende financiële verrassingen achteraf en geven we je snel inzicht in de uitvaartkosten.

Jouw wensen tellen

We zijn een onafhankelijke uitvaartonderneming en niet gebonden aan een specifieke uitvaartverzekeraar. Ga niet zomaar akkoord met een locatie, maar kies voor het crematorium of de begraafplaats waar jij je goed bij voelt. Onze uitvaartleider informeert en adviseert je zonder druk of commercieel belang.

Scherpe tarieven

Zelfs binnen de regio Amsterdam zijn er grote prijsverschillen te vinden. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies waar de gunstigste tarieven gelden, zodat je nooit onnodig veel betaalt.

Iedereen is welkom

Het maakt niet uit welke verzekering je hebt. Amstel Uitvaarten kan voor iedereen een mooie crematie of begrafenis verzorgen. Heb je geen verzekering? Ook dan ben je welkom. Wij sluiten niemand uit.

Amstel Uitvaarten en openingstijden

De dood houdt geen rekening met kantooruren. Daar zijn wij helemaal op ingesteld. Je kunt ons 24 uur per dag telefonisch bereiken. Er is altijd een dienstdoende medewerker die jou te woord kan staan en het eerste regelwerk in gang kan zetten. In geval van een overlijden kun je ook 's nachts bellen. Het beste kun je dan bellen nadat een arts het overlijden van je dierbare officieel heeft vastgesteld en de overlijdenspapieren heeft getekend.

24 uur per dag bereikbaar

Eventueel kun je vooraf ons intakeformulier invullen. Dit voorkomt dat je op moeilijk moment, bv midden in de nacht of kort na het overlijden, lang aan de telefoon moet zitten voor het doorgeven van alle noodzakelijke gegevens.

Uitvaartlocaties in Amsterdam West

Herdenkingspark Westgaarde

Adres: Ookmeerweg 275 1067 SP Amsterdam

Faciliteiten:

 • Rouwcentrum met 24-uurs kamers (2 familiesuites)
 • Begraafplaats
 • Crematorium
 • Gedenkpark

Herdenkingspark Westgaarde is misschien wel een van de bekendste crematoria van Nederland en is geleden in Amsterdam Osdorp. Het park biedt diverse ruimtes voor afscheidsceremonies, zoals de Familie-aula voor kleine en intieme plechtigheden, de Bredero aula voor middelgrote gezelschappen en de Grote aula (Vondel aula) met een capaciteit van 158 zitplaatsen en 100 staanplaatsen. Er zijn ook twee familiesuites waar nabestaanden dag en nacht bij de overledene kunnen zijn. Het ParkCafé is een plek voor een borrel of lunch, en er is een kamer voor het ophalen van de as en diverse condoleanceruimtes beschikbaar. Daarnaast zijn er rouwkamers voor het persoonlijk afscheid en een ontvangkamer voor de naaste familie.

Begraafplaats Vredenhof

Adres: Haarlemmerweg 367 1051 LH Amsterdam


Faciliteiten:

 • Begraafplaats
 • Condoleancelocatie

Begraafplaats Vredenhof, opgericht in 1897, is een authentieke stadsbegraafplaats die zich bevindt nabij Korenmolen De Bloem aan de Haarlemmerweg in het stadsdeel Westerpark in Amsterdam. Met zijn zorgvuldige inrichting, gekenmerkt door diverse soorten bomen, beplanting, oude graven en sfeervolle bankjes, straalt de begraafplaats een bijzondere ambiance uit.


Begraafplaats Vredenhof biedt diverse soorten graven, variërend van algemene tot particuliere en bijzondere graven. Hier kunt u een overzicht vinden van alle beschikbare graven. Dankzij het groene karakter en het uitstekende onderhoud is Begraafplaats Vredenhof een prachtige laatste rustplaats die speciaal voor Amsterdammers is bestemd.

Begraafplaats Vredenhof ligt aan de Haarlemmerweg en is gemakkelijk bereikbaar per auto of met het openbaar vervoer. Treinstation Amsterdam Sloterdijk ligt op 2 kilometer afstand. De bushalte Vredenhof bevindt zich voor de entree.

RK Begraafplaats Sint Barbara

Adres: Spaarndammerdijk 312, 1014 AA Amsterdam


Faciliteiten:

 • Begraafplaats
 • Condoleancelocatie
 • Bezinningscentrum

Begraafplaats Sint Barbara, gelegen aan de Spaarndammerdijk in het stadsdeel West, is al sinds 1893 een prachtige rustplek voor Amsterdammers. Samen met het Westerpark vormt deze begraafplaats een groene oase in het Westelijk havengebied. De naam van de begraafplaats is afgeleid van de Heilige Barbara, een figuur waar talloze legendes over bestaan. Volgens de verhalen werd zij door haar vader gemarteld in een poging haar te weerhouden zich tot het christendom te bekeren. Christenen riepen haar veelvuldig aan voor een vredige en serene dood. Begraafplaats St. Barbara staat open voor iedereen en biedt talloze mogelijkheden om een uitvaart op persoonlijke wijze vorm te geven. In de prachtige kapel kan een afscheidsdienst worden gehouden, zelfs als de overledene elders wordt gecremeerd. De kapel biedt zitruimte voor maximaal 120 personen en is uitgerust met een geluidsinstallatie en een goede akoestiek. Bovendien is er een condoleanceruimte aanwezig in de kapel. Naast begraven of het bijzetten van urnen is de begraafplaats voor vele bezoekers een tuin van bezinning. Bereken hier wat een uitvaart op begraafplaats Barbara ongeveer gaat kosten.

Bereikbaarheid:


 • Per auto

  Bereikbaar vanaf de ring Amsterdam afslag S102
 • Per openbaar vervoer

  Bus 22 vanaf zowel Station Sloterdijk als ook het Centraal Station

Over Amsterdam West

Amsterdam West is een dynamisch stukje stad vol met verrassingen en mogelijkheden, met populaire buurten zoals De Baarsjes, Oud-West en Bos en Lommer. Het stadsdeel biedt, naast trendy winkels en cafés, tevens prachtige groene parken zoals het Westerpark en het Erasmuspark en gemakkelijk toegang tot het centrum van Amsterdam via het openbaar vervoer. Ook op het gebied van de uitvaart valt er heel wat te kiezen in Amsterdam West. Voor crematies is Westgaarde een goede keuze en voor begrafenissen kan er naast Westgaarde ook worden gekozen voor Begraafplaats Vredenhof of Begraafplaats Barbara. Uiteraard blijft het voor inwoners van West mogelijk om te kiezen voor een crematorium of begraafplaats in een ander stadsdeel of buiten Amsterdam.

Amsterdam Uitvaarten

Amstel Uitvaarten staat klaar om je te helpen bij het organiseren van een respectvolle en persoonlijke uitvaartdienst in Amsterdam West. Onze uitgebreide ondersteuning omvat het coördineren van de ceremonie, het regelen van bloemarrangementen, de aangifte van overlijden, het verzorgen van rouwkaarten etc. Aarzel niet om vandaag nog contact op te nemen met Amstel Uitvaarten om uw wensen te bespreken en samen een betekenisvolle uitvaart te beleven. Of bekijk op onze site wat een uitvaart in Amsterdam West ongeveer zal gaan kosten.

Veelgestelde vragen

Wat is resomeren en is dit mogelijk in Amsterdam West?

Resomeren is een vorm van lijkbezorging, vergelijkbaar met begraven en cremeren. Het lichaam wordt opgelost in een waterige oplossing van kaliumhydroxide bij 180 graden Celsius en verhoogde druk, resulterend in kalkachtig poeder. Dit proces staat bekend als "alkalische hydrolyse" en komt van het Griekse "resoma", wat de 'hergeboorte van het lichaam' betekent. Onderzoek wijst uit dat resomeren milieuvriendelijker is dan traditionele methoden. Resomeren is op dit moment nog niet wettelijk toegestaan in Nederland dus ook niet in Amsterdam West, maar er is een wetswijziging in voorbereiding waarmee dit (in de toekomst) mogelijk zal worden.

Ben je als inwoner van Amsterdam West verplicht om bij een crematie te kiezen voor Westgaarde?

Nee, de opdrachtgever van een uitvaart bepaalt waar de crematie zal plaatsvinden, of dat nu bij Westgaarde is of elders in Amsterdam, zelfs buiten Amsterdam.

Welke begraafplaatsen zijn er in Amsterdam West?

In Amsterdam zijn er 3 begraafplaatsen:

 • Herdenkingspark Westgaarde, Ookmeerweg 275, 1067 SP Amsterdam
 • Begraafplaats Vredenhof, Haarlemmerweg 367, 1051 LH Amsterdam
 • Begraafplaats Sint Barbara, Spaarndammerdijk 312 1014 AA Amsterdam

Ik wil mijn overledene niet thuis opbaren. Wat nu?

Wanneer je een overleden dierbare niet thuis wit opbaren, dan zijn er meerdere mogelijkheden.

Wil je de overledene op elk moment bezoeken tussen het moment van overlijden en de dag van de uitvaart? Kies dan voor een van de 2 familiesuites op Herdenkingspark Westgaarde. Hier kun je dag en nacht (24/7) bij je dierbare zijn tot aan de uitvaart. Deze verblijven zijn warm en huiselijk ingericht, waardoor je in een intieme sfeer afscheid kunt nemen. De verblijven zijn exclusief toegankelijk voor jou en enkele naasten en bevinden zich in het Poortgebouw, vlak voor de ingang naar Herdenkingspark Westgaarde. Het is ook mogelijk je overleden dierbare over te laten brengen naar Rouwservice Nederland, een zorgcentrum voor overledenen waar veel uitvaartondernemers in Amsterdam gebruik van maken. Hier is familiebezoek op afspraak mogelijk. Amstel Uitvaarten kan dit voor je verzorgen.

Waar bevindt zich het speciale Ajax verstrooiveld waar Ajax-fans hun as kunnen laten verstrooien?

Op Herdenkingspark Westgaarde is een speciale plek gecreëerd voor fans om hun geliefde voetbalclub te herdenken: het Ajax Herdenkingsveld. Hier kunnen nabestaanden samenkomen en herinneringen koesteren. Het veld biedt een laatste rustplaats voor Ajacieden die gecremeerd worden, waar hun as kan worden uitgestrooid. Dit bijzondere veld is aangelegd met gras uit het legendarische stadion De Meer, dat tussen 1934 en 1996 de thuisbasis was van Ajax. Ook een dug-out uit dit stadion is hier te vinden, een plaats waar vele iconische spelers en trainers van Ajax hun momenten beleefden. Voor een blijvende herinnering kan een Ajax-gedenkteken worden geplaatst. Amstel Uitvaarten kan de crematie met deze bijzondere gedenkvorm voor je verzorgen.

Bel Amstel Uitvaarten. 088 - 848 82 27