nieuws

Facultatieve
Sponsors

Meeste AD lezers willen goedkope uitvaart

6 maart 2024

Het AD heeft een discussie artikel geplaats op haar website waar mensen mogen reageren op de vraag: maakt het je wat uit hoe duur een uitvaart is? Uit de meeste reacties kan je opmaken dat consumenten het liefst willen dat er zo weinig mogelijk wordt uitgegeven aan hun uitvaart.

Opvallend in de reacties is ook dat er best veel misvattingen zijn over hoe zaken in werkelijkheid gaan. Zo schrijft iemand, ‘ Bezit ik niets, cremeert de gemeente die daarmee rechten van het pensioen krijgt en geld overhoud aan de gemiddelde crematie.’ In werkelijkheid zal de gemeente waarschijnlijk proberen om de gemaakte kosten alsnog te verhalen op de directe nabestaanden als de overledene niets van waarde heeft nagelaten.

Een andere reageerder verbaast zich over de hoge tarieven in Nederland en schrijft: ‘Ik woon zelf al jaren in Amerika, en ging regelmatig. in de covid19 periode, voor een begravenis of cremation terug naar Nederland. Ben geschrokken van de prijzen die ik o.a. van familie te horen kreeg. Ik heb hier een grafplaats gekocht voor de eeuwigheid voor 0. grafsteen voor 0. De begravenis betaald voor .000, dit bedrag wordt hoger door 2.5% rente, naar mate ik ouder word. Een begravenis met alles er op en er aan

Een andere lezer schrijft: ' Even zoeken op internet levert al een crematie op voor minder dan 1900 euro. Het kan dus wel voor normale bedragen. Waarom zou je je dan eigenlijk verzekeren? Fred vraagt de andere deelnemers: ik wil voor de minste kosten gecremeerd worden. wat ben je dan kwijt?

Lees alle reacties op de website van het AD.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >