nieuws

Facultatieve
Sponsors

Boekpresentatie 'Leven naar de dood' van Rian Krijger

22 september 2014


Tijdens de Internationale dag van de Palliatieve zorg, presenteert Rian Krijger uit Geersdijk haar boek ‘Leven naar de dood’. Ruim twee jaar lang werkte ze aan het boek, dat door middel van crowdfunding tot stand is gekomen. In het boek staan verzamelde verhalen van mensen die letterlijk leven naar de dood.

Tijdens de presentatie reikt ze het eerste boek uit aan Marinus van den Berg, bekend in de wereld van de palliatieve zorg en schrijver van verschillende boeken over dit onderwerp.

‘Leven naar de dood’ van Rian Krijger beschrijft de laatste levensfase van verschillende mensen waarbij de schrijfster als nachtzuster in de palliatieve zorg nauw betrokken was. In ‘Leven naar de dood’ staan verzamelde verhalen van mensen die letterlijk leven naar de dood. Meestal lijden deze mensen aan een ongeneeslijke ziekte. Jonge mensen, oudere mensen. De één heeft kanker, de ander een longziekte of hartfalen. Sommigen weten al heel lang dat ze ziek zijn en niet meer kunnen genezen, anderen hebben de boodschap nog maar net gekregen.

Krijger stelde de bundel samen om de dood bespreekbaar te maken. Praten over de dood is nog steeds moeilijk. In een tijd waar maar weinig taboes meer lijken te bestaan, is sterven een onderwerp dat we liever uit de weg gaan. Naast de ervaringen van Krijger staan in ‘Leven naar de dood’ ook een aantal bijdragen van andere professionals uit de (palliatieve) zorg.

Leven naar de dood wordt op zaterdag 11 oktober gepresenteerd in De Wieken in Zierikzee.


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >