Huis overleden schoonmoeder op naam na uitsluitingsclausule


9 juli 2020

Vraag nummer: 61177

De moeder van mijn vriendin is overleden en heeft in haar testament de schoonkinderen uitgesloten.
Nu willen mijn vriendin en ik haar woning kopen. Door het tekenen van een akte van overdracht en het uitkopen van de broer en zus komt het huis nu op naam van mijn vriendin. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de woning Ook op mijn naam komt en straks 50/50 is verdeeld. We hebben nu een samenlevingscontract met testament. Is trouwen of GP hier aan te raden of maakt dat niet uit?

Antwoord:

Geachte vraagsteller,

U stelt een zeer specifieke vraag gebaseerd op uw persoonlijke omstandigheden. Het altijd lastig om op zo’n vraag antwoord te geven in een algemene advies rubriek.

U heeft uw vraag gesteld in de rubriek nazorg en ik ben geen expert op dit gebied. Mijn collega’s op het gebied van juridisch advies Mr. Van der Putten (https://www.uitvaart.nl/vraag-een-expert/juridisch-advies) en advies over erfrecht, de heer van der Griend (https://www.uitvaart.nl/vraag-een-expert/advies-over-erfrecht) zijn dat wel.
Ik verwijs u naar deze rubrieken waar u de antwoorden kunt vinden op vergelijkbare vragen of uw vraag aan hen kunt stellen.

Omdat uw vraag zo specifiek is, wil ik u toch ook adviseren om u te laten informeren en te laten voorlichten door uw eigen notaris of contact opnemen met een onafhankelijk notaris via de notaristelefoon (https://www.notaris.nl/bij-overlijden). Het nummer van de notaristelefoon is 0900 3469393; zij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 – 14.00 uur. De kosten van de notaristelefoon bedragen naast uw gebruikelijke belkosten 80 cent per minuut.

Ik hoop u met dit antwoord verder te hebben geholpen.

Met vriendelijke groet,
Wia Snijder
Nunazorg
www.nunazorg.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.