Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Ik zoek goedkope crematie verzekering


11 april 2016

Vraag nummer: 45810

Ik ben 50 jaar en momenteel heb ik geen crematie verzekering. en omdat ik niet mijn dochter wil opschepen met de kosten van mijn crematie (als het zover is) wil ik een zo'n goedkoop mogelijke verzekering afsluiten. zou u mij kunnen vertellen waar ik dan terecht kan. op het Internet kom ik er niet uit, omdat je Door de bomen het bos niet ziet. ik hoop dat u mijn vraag kan beantwoorden. bij voorbaat dank. mevr. Vermast

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Dat klopt. Door de bomen is het bos bijna niet meer te zien, zoveel aanbod is er.

Als ik u was zou ik niet de allergoedkoopste verzekering afsluiten, want hoe je het wendt of keert: of je betaalt heel weinig premie en krijgt een (te) lage uitkering, of je betaalt een wat hogere premie maar uw dochter hoeft later niets meer bij te betalen.
Zo simpel is het ook nog eens een keer.

Ik zou als ik u was kiezen voor een niet-commerciele verzekeringsmaatschappij, om de simpele reden dat die geen winstdoelstelling hebben. Dan denk ik aan de uitvaartverenigingen en met name aan de grotere, zoals Yarden, DELA, Monuta, Coop. PC of PC Hooft Groep in Amsterdam, de CUVO in Den Haag, Barbara in Nijmegen, Algemeen Belang in Groningen etc. etc. Ik noem er willekeurig een paar als voorbeeld. Niet dat ik de rest van de week mails krijg van andere verenigingen die ook genoemd willen worden.

Persoonlijk zou ik niet kiezen voor een kapitaalverzekering van een maatschappij die een dochter is van een grote commerciƫle beursgenoteerde verzekeraar. Als ik hier namen noem krijg ik mails van bedrijven die schrijven dat ze hier niet genoemd willen worden. Daar begin ik maar niet aan.

Overigens, als u de goedkoopste optie zoekt, moet u niet kiezen voor cremeren, maar voor begraven. Begraven kan duur zijn, als het om een eigen graf en een duur grafmonument gaat. Maar begraven kan ook makkelijk de helft goedkoper zijn dan cremeren, als u kiest voor een graf van 10 jaar. Bijna alle gemeenten bieden graven aan die goedkoper zijn dan een crematie. Kerkelijke begraafplaatsen zijn gemiddeld vaak goedkoper dan een gemeentelijke begraafplaats. Op een natuurbegraafplaats maakt men geen kosten voor een grafmonument, maar slechts weinig natuurbegraafplaatsen bieden goedkope graven voor 10 jaar aan. Wel veel prijzige graven voor lage termijnen.

En als ik u nog een tip mag meegeven en u zelf niet een sterke voorkeur voor (of tegen) begraven of cremeren hebt: laat uw dochter dan de keuze. Vaak hebben kinderen toch de behoefte aan een plek om naar toe te gaan, als ze aan hun ouders denken. Dat kunnen ze nu vaak nog niet helemaal overzien. Maar over 30 of 40 jaar kan de behoefte heel sterk zijn. Ik geef het maar mee als gedachte.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 23 april 2016 wordt in de Westerkerk in Amsterdam de Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden. De beurs is gratis toegankelijk voor het publiek!


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Een goedkope maar waardige begrafenis of crematie.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >