Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Recht oudste zoon


21 januari 2015

Vraag nummer: 41276

Goedemiddag, ik zou u willen vragen of het recht van de oudste zoon nog bestaat ?, mijn vader ligt al jarn op bed en zwakt alsmaar af, nu zijn mijn zussen en een daarvan eist echt alles naar haar toe van mening dat wanneer mijn vader komt te overlijden dat zij alles gaat regelen, aan de ene kant doet ze haar best maar aan de andere kant ben ik toch de oudste zoon. nu is het zo dat ik geen inzage krijg in de verzekeringspolis en twijfel aan het feit of er een verzekering is, of toerijkend zal zijn, me moeder beheert het allemaal maar geeft nergens antwoor op, mijn meder leeft al jaren van 'n uitkering van de gemeente daar vanuit zeggen mijn zussen dat in geval van overlijden mijn moeder een beroep kan doen op bijzondere bijstand, volgens mij ligt dat anders. maar goed die ene zu wil en zal altijd en overal haar wil opleggen en bi overliden van mijn vader zal zij de begrafenis regelen, ik beroep me op het recht van de oudste zoon, en vraag u of deze wet nog betsaat. ik dank u voor uw aandacht. met vriendelijke groet, XY uit Z.

Antwoord:

Geachte heer,

Met het oog op uw privacy heb ik uw naam en woonplaats onder de vraag verwijderd.

Helaas, het 'recht van de oudste zoon' bestaat niet. Ik ben zelf ook de oudste zoon en ik had ook graag een 'recht van de oudste zoon' gezien. Op alle denkbare vlakken, zelfs. Maar nogmaals, helaas, het is niet zo.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de nieuwe site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld: Zijn kinderen verplicht om de uitvaart van hun ouders te betalen?


TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >