Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Groot verschil tussen beraming en werkelijke kosten uitvaartkosten


16 maart 2011

Vraag nummer: 24589  (oude nummer: 16550)

Beste L,S

Ik hou het kort.
De begroting van de uitvaart van mijn vader was 4.131,05 euro. Voor het ondertekenen heb ik aangegeven, dit absoluut niet in één keer te kunnen betalen en mij was toegezegd dat er zeker wat te regelen viel. Toen ik de officiële rekening kreeg was het bedrag: 3.705,55 euro. Deze had ik overgemaakt (na en tijd gespaard te hebben), ondertussen kreeg ik een een brief waarin stond dat zij een optelfout hadden gemaakt en de werkelijke kosten 5.190,55 euro waren! Mijn vraag is: Hoeveel procent mag er afgeweken worden van een beraming en zijn zij gerechtigd dit te doen? Ik heb het restant bedrag tot op heden niet overgemaakt, ook niet na dreigmails.

Alvast bedankt en met vriendelijke groet,

N.Meijer

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Dat kan ik niet beoordelen. Dat kan niemand beoordelen zonder de raming en de rekening te zien en met u en de uitvaartverzorger gesproken te hebben.

Een eventuele optelfout had u ook zelf kunnen ontdekken; dat alleen is geen reden om het bedrag niet te betalen.
Wel een reden om het bedrag van 5.190,55 euro niet te betalen is als men - zonder uw tussentijdse toestemming - is afgeweken van de begroting.
Er is geen standaard-percentage waarmee men mag afwijken van een begroting. Men mag geen euro afwijken, zonder dat daar een goede reden voor is. Dat kan zijn omdat het noodzakelijk is (maar waarom zat het dan niet in de raming) of omdat u later zelf wijzigingen in de diensten hebt aangebracht.

Ik adviseer u om uitleg te vragen waarom en op welke punten van de beraming af is geweken. Wellicht zitten er punten bij die ook voor u acceptabel en logisch zijn.

Als u er samen niet uit komt kunt u wellicht een klacht indienen bij de Ombudsman Uitvaartwezen. Zie www.KlachteninstituutUitvaartwezen.nl

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >