Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wat te doen na einddatum verklaring Erfrecht


16 april 2024

Vraag nummer: 68164

Goedemorgen, onze moeder is vorig jaar mei overleden, zij had een testament waarvan een verklaring van Erfrecht is gemaakt. 2 maanden na haar overlijden is eveneens onze oudste broer overleden, hierdoor is er een einddatum gekomen aan de verklaring van Erfrecht. Wij moeten het onroerend goed van onze moeder nog verkopen en weten niet of dit nog lukt voor de einddatum van de verklaring. Wat moeten wij dan doen? Tevens woonde onze overleden Broer in Amerika (incl paspoort) met zijn 2e vrouw en kinderen. Heeft zij dan nu na het overlijden van onze broer nog recht op een stukje erfenis?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

De erfgenamen van uw overleden broer treden in zijn plaats.
Waarschijnlijk zijn zijn tweede vrouw en zijn kinderen zijn erfgenaam. Maar zij zullen dat ook moet aantonen aan de hand van een (Amerikaanse) verklaring van erfrecht.

Maar uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht. De juridische adviesrubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie de vraag Erfenis / erfrecht (lees dit eerst!) in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de Notaristelefoon en uw eigen lokale notaris.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >